tisdag 19 januari 2010

Oj då..

..eller snarare; du borde skämmas!

Idag har jag kört army vilket jag har sett fram emot i 14 dagar, det vill säga ända sedan jag sist körde det. Att det skulle vara styrkefokus visste jag, men att det är testvecka hade jag på något sätt lyckas förtränga. Lite konstigt eftersom jag trots allt är en av dem som bestämde vilka veckor testerna skulle ligga, vilket vi gjorde på vår terminsträff där vi även bestämde terminsupplägget.

Redan vid första stavelsen på ordet tester sprang min vilja och gömde sig. Den måste liksom vara förberdd för att orka. Lagom till efter uppvärmningen när det var dags att börja sprang den ut ur salen. Jo det måste den ha gjort för i mitt huvud fanns den definitivt inte. När jag kollar mitt resultat och jämför mot förra vårens så inser jag att det inte var supersupersuperdåligt, jag gjorde faktiskt 6st fler pushups (strikta, näsan ner i golvet, självklart på tå) än vid första testtilfället (och bara två sämre än vid andra) och stod i jägarvilan (90 grader i knäled, ingen vägg som stöd, armarna på bröstet, så upprätt överkropp som möjligt) 5 sekunder längre än första testet. Och jag har trots allt inte haft möjlighet att träna army så regelbundet som innan den här hösten. Men ändå, jag ska faktiskt vara bättre! Inga mountainclimbers denna termin, men däremot två nya övningar; planka och jämfotahopp. Jämfotahoppen innebär hopp jämfota framåt och så bakåt igen över två linjer (kompisens armar), ungefär 50-60cm brett, så många man hinner under 1min. Plankan står man i så länge man orkar. Här hade jag ju inget att jämföra med, men plankresultatet skämms jag verkligen över. Jag vet att det är en av mina svaga punkter, men längre än 2min och 15 sek bör jag som instruktör orka stå! Jag skäms! Problemet är liksom inte magen. Den skulle nog orkat lite till, men resten av kroppen börjar ju darra som ett asplöv.. Jaja, det kan ju bara bli bättre! Hoppen kan jag ju inte relatera riktigt till, men 51st känns som i minsta laget..

Men som sagt så är det inte i först hand resultaten i sig som gör att jag blir så arg på mig själv, utan det faktum att jag inte ens var bäst i salen och inte ens bästa tjej! Sånt gillas inte.. :) Fast mest av allt blir jag arg på min obefintliga vilja idag. Ok om kroppen hade lagt av totalt, men jag VET att jag relativt lätt hade kunnat pressa mig minst 15sek till i plankan och åtminstone 10sek i jägarvilan. Mera vilja och mera av världens bästa peppmaskin Lasse! Hade han varit där och skrikit på mig hade jag orkat pressa mig mer! Jag saknar dig kompis!

Här är iallfall de kassa resultaten plus en jämförelse med övriga tester:

Pushups: 34st (28, 36, 42)
Jämfotahopp: 51st (-, -, -)
Planka: 2min 15sek (-, -, -)
Jägarvila: 2min 35sek (2:00, 2:40, 3:25)
(Mountainclimbers: - (40sek, 45sek, 1min 5sek)

Nu ska jag träna army som bara den hela våren!! Och för att avsluta denna neggiga kväll lite positivt;

1. Det kan bara bli bättre och "rekord" är till för att slås!
2. Jag behövs på jobbet även på måndag och tisdag!
3. Barbiebenet (precis som Mia har jag också ett (eller två, men de krånglar som tur är inte samtidigt) kändes knappt av under armyn!
4: Förmiddagens fartlek kändes helt ok och barbiebenet protesterade endast genom att bli lite trött!
5. Jag har massa kärlek i mitt liv!

17 kommentarer:

Marie sa...

Titta gärna in på min blogg där jag skriver om mig och min träning =) Kramkram

Petra sa...

Efter att ha läst såväl dina som Mias hissningar av militärträning blir man ju grymt sugen på att prova. Surt att man inte bor i Sthlm!

Styvmor sa...

Har hört ryktats på jobbet att det var ett bra och roligt armypass på hk i julas... å Robban har en kompis som var med, hon hade träningsvärk i 4 dagar :-D

Miranda sa...

Bra, tänk positivt! Du kommer slååå allt med hästlängder nästa gång!

MarathonMia sa...

Grattis - det är DET som bygger pannben! Att köra hela träningen fast viljan drog som en avlöning! Du blir starkare mentalt och det kommer betala sig nästa testomgång! Så jag säger bara Grattis - du är grym (och snäll som lät någon annan tjej få gå hem och känna sig skitduktig idag!(hon gjorde nog inte ens armhävningarna rätt...))

Erika sa...

Bra jobbat vännen!
Tycker det var jätte bra resultat, du har ju faktiskt knappt kört army på hela hösten...
(och ja tester vill man vara förberedd på, går alltid mkt bättre då!)

Sov så gott!!

Anonym sa...

Petra: Du är SÅ välkommen till oss i GBG.. :)
Andréa vännen, du kunde fått låna min vilja på Kettlebell klassen innan idag så skulle du fått känna på vek.. å du va bättre än ALLA killarna, å de båda andra tjejerna var RIKTIGT grymma - ta det som en utmaning! :)
ps. sjysst att du inte sagt nåt om kille... moget.. :P
/J

Annika sa...

Låter som riktigt bra träning, även om du inte fick vara bäst den här gången :)

Är så glad för din skull att ordet kärlek dyker upp lite här och var... :) Grattis!

Löpning & Livet sa...

marie: I will

petra: eller som JIm skrev; du är välkommen till gbg! :)

maria: oj! på riktigt?! vad glad jag blir :)

miranda: ja det ska jag minsann! :)

mia: hahahaha, jo alla andra fuskade ju ;)

erika: tack söt! :)

jim: hahaha jo de var grymma, men det hjälpts inte det är JAG som ska va grymmast på army training!! :D

och vadå kille, det skrev jag väl inget om? :P

annika: kärlek är bra :)

mikael sa...

Har varit på 2 st corepass på friskis.
Det är pinsamt men mina ben börjar darra rätt så snart och samtidigt ligger tunna tjejer, herrar och damer i 50-års åldern och klarar övningarna galant.
Då skäms man grymt mycket!!

rosenblom sa...

Jag känner igen det där. Jag måste vara fokuserad och inställd på test för att kunna prestera max.

Hur som helst mycket imponerad av 34 strikta pushups. Jägarvilan låter också väldigt bra.

Det lustiga med såna övningar att det är så svårt jämföra resultat för det finns så många olika sätt att utföra dem på. Jag vet vissa som påstår sig göra 50 pushups men när man ser dem går de inte ens ner i 90 grader i armbågen.

Jo, jag aviserade mitt intresse om att medverka på det där army-passet du skrev om som är på fredag. Och jag tror inte jag hört av mig sedan dess. Nu är inte min fot inte bra och jag vill inte riskera något. Men det kanske kommer fler chanser?

Em Löfgren sa...

men nä hallå! hörru du! du har väl inget att skämmas för? dagsformen varierar och dina resultat kommer oxå göra det!
nu har du motivation till nästa pass som en bonus =)

Marre sa...

Det finns dagar som allt känns lätt, det finns dagar från h*vetet. Nu är detta test avklarat, dags att köra järnet och sedan testa igen. Inte något mer med det helt enkelt, kör hårt Andréa, nästa gång är du bäst av alla i salen!

Anna (Orka mera) sa...

På det igen! Nästa gång får dom ta till gaffeltrucken för att få ner dig från plankan :)

Anonym sa...

Puh vilka tuffa övningar ni kör, och jag tycker du gör dem BRA! Blir grymt inspirerad och känner att detta är en träningsform som jag också skulle vilja köra! Tufft, roligt och utvecklande - kan det bli bättre än så?! :)

Löpning & Livet sa...

mikael: övning ger färdighet :) Det som är bra med att man känner sig dålig är att man bli peppad till att bli bättre! :) (iaf jag)

rosenblom: jo allt är ju relativit och JÄTTEdåligt är det väl kanske inte.. men har man höga krav så har man :)

det där med tekniken är ett problem ja.. jag tror verkligen inte att jag är perfekt själv, men vet att det är lite si och så med striktheten (är det ett ord?) på vissa håll (med det inte sagt att de just är de med bristande strikthet som var bäst)..

det kommer kanske inte någon mer snöarmy, men def mer utearmy! håll ögonen öppna :)

emliscious: haha, jo lite :)

marre: klart jag ska va bäst nästa gång! ;)

anna: haha, ja om det inte varit så förbannat tråkigt att stå i plankan hade jag tom kunnat tänka mig att öva lite i hemlighet, men det får nog vara tror jag :)

träningslyckan: jätteroligt är det! du får komma ner och utbilda dig så ni kan köra det även på ditt gym :)

rosenblom sa...

Ok. Det var väl kanske ändå inte snön jag var ute efter... Har fortfarande inte gjort löpsäsongens första utomhuspass...

Sälj in ett army-pass till Nautilus Holmen. De har ganska tomt på schemat. 90 minuter inklusive uppvärmning och stretch då va? ;-)