fredag 22 januari 2010

Jag fortsätter broträna

Trots mysig caféfrukost med min fina Sus var jag trött, sur och frusen under hela förmiddagen. Jag ville verkligen inte ut på långpass utan bara ligga under täcket och tycka synd om mig själv. Men ska man superprestera den 5:e juni kan man inte göra det så jag suckade, bytte om och traskade ut. Lufsade sakta men säkert igång benen till något som med lite god vilja skulle kunna liknas vid jogg och bestämde mig för att det är sånt här som gör mig mentalt stark.

Efter några kilometer hade jag fått upp värmen, insett att underlaget faktiskt var rejält mycket bättre än de under den senaste månaden och faktiskt fått lite fart på benen. Då blev det sådär roligt och harmoniskt igen. Skönt. Första bron gick som en dans och jag njöt av att springa längs Eriksbergskajen med p3 i öronen. Precis så fortsatte det. Med två undantag. Det första var på Älvsborgsbron där det blåste isvindar mot mitt ansikte (plus lutar rejält uppför). Och så är det ju det där med höjden. Höjder är, liksom trånga utrymmen och ormar, min värsta fobi. Det går an att springa på höga broar när det är tävling och man springer mitt i vägbanan, men nu när jag tvingas springa farligt nära det låga staketet har jag alltid ångest och hemska tankar om att jag liksom ska råka ramla och glida under staketet. Jag vet ju att jag egentligen är tjockare än 1dm, men man vet ju aldrig. Och det kan ju faktiskt vara så att jag liksom råkar flyga upp i luften och råka ramla över staketet. Usch!


Ner på fastlandet kom jag i vilket fall tillslut och då kom flowet tillbaka. Det höll i sig ända till strax efter 20km då jag helt plötsligt drabbades av den där avgrundsdjupa hungern som förr eller senare alltid drabbar mig under långpassen. Som tur var överlevde jag ända hem och kunde skriva ner 25,2km i träningsdagboken. Najs.

9 kommentarer:

Marre sa...

Bra jobbat! 25 km, hmmmm, snart så.... ;-)

Miranda sa...

YESSS!!! Bra jobbat! & tack för lite extra motivation till imorn :)

Sofie RW sa...

Schysst att kunda vända ett pass så! Bra jobbat.

(Och förresten - tror de ska bygga på räckena på Västerbron så att de blir högre; är tydligen så många som tar sig över räcket där... obehagligt nog)

Fitnesscoachen sa...

Bra jobbat! Hoppas du får en trevlig kväll.

Petra sa...

Härligt jobbat, vilken bra sträcka du fick till! Inspirerande! Du är grym!

izza sa...

Usch! Jag gillar inte heller såna där höga broar. Jag brukar få knäppa tankar som "tänk om jag skulle få ett ryck och råka slänga mobilen eller nycklarna över räcket". Den om att ramla och råka rulla under den där glipan har jag inte haft, men den lär väl säkert komma nu :P Haha!

Starkt genomfört pass!!

MarathonMia sa...

Ljuvligt! Du gjorde helt rätt. Det går inte att vänta på motivationen - den kommer mitt under turen!

P.S Har precis samma känsla som du på broar - gilar inte höjder. Gillar inte ormar heller...

Löpning & Livet sa...

tack för allt pepp och beröm, ni är så snälla! :)

skönt att höra att det är fler som är bro (och orm) rädda också :)

Anonym sa...

Bra jobbat! Jag tar ungefär den där rundan också, fast jag startar vid Holmen och efter att ha klättrat över Älvsborgsbron blir det längs kajen tillbaka till Holmen (där jag jobbar) och då brukar det stanna kring 15 km. Men det är rätt fint på Hisingssidan faktiskt!