söndag 3 januari 2010

Året som gick

2009 var både ett bra och dåligt år. Privat var det ett turbulent och förvirrande år som började med uppbrott och flytt. Massvis av tankar, känslor och funderingar kantade min sommar, men framåt början av hösten började saker och ting klarna. När det var dags för vinter föll mer och mer på plats och året avslutades på bästa tänkbara sätt.


Arvikafestivalen

Karriären gick det väl inget vidare med. Min magisteruppsats är fortfarande inte klar, men pengar måste man ju ha för att överleva så jobb prioriterades även om det inte var rätt rätt sorts jobb. Jag avslutade, åtminstone tillfälligt, mitt gymreceptionsjobbande och satsade på, kanske inte en så mycket tryggare anställning men ett mera lön för mödan jobb, i och med mitt timvikarierande som vårdbiträde på en korttids- och rehabavdelning. Upptäckte att de där funderingarna på att bli sjuksköterska som jag haft genom åren nog inte var så fel ändå. Nu vill jag ju såklart hitta ett jobb där jag får fylla dagarna med idrottsnutrition, men vem vet, kanske blir det en sjuksköterska av mig också någon gång i framtiden? Med företagandet gick det väldigt segt men det är bara att kämpa vidare och försöka hitta nya möjligheter under 2010. Någon gång ska jag som sagt jobba heltid med mat och (elit)idrott.

Träningen i siffror. Jag gillar inte riktigt att staplarna blir lägre och lägre, men det är väl skillnad på ett studentliv och ett jobbliv.. Fast februari och mars var helt galna med dels konvent (för sista dagen på Nike var väl 1 feb?) och dels massa instruktörsvickande. Och att löpningen (linjen) går ner så mycket i aoktober och november är ju helt enligt plan. Att 2007 års stapel är så liten beror på att jag började registrera min träning på nätet först i augusti.


Det som nästan enbart var bra under 2009 var min träning. Jag sprang 2413,1 km eller drygt 241 mil (207,5 mil 2008). Jag utvecklades rätt rejält som både löpare och cykelinstruktör. Detta var året då jag förbättrade min tidGöteborgsvarvet med över 3 minuter trots att jag ”tog det lugnt” och såg loppet som ett lite snabbare långpass och en del i träningen inför årets stora mål två veckor senare. Detta var året då jag blev marathonlöpare och sprang i mål på Stockholms stadion på en tid jag aldrig ens i min vildaste fantasi hade vågat tro på. Jag blev visserligen inte ultralöpare och jag klarade tyvärr inte den där hemska milen under 45 min, men hade jag haft en bättre dag hade jag åtminstone klarat av sub 46. Och kanske springer jag längre än marathon under kommande år. Nytt personligt rekord skrevs dock och en månad senare insåg jag ännu en gång att min kropp klarar så mycket mer än jag tror. 31 sekunder från silvermedalj men ett krossat personligt rekord. 10 minuter på Lidingöloppet och 11,5 minuter Finalloppet, rekord efter rekord. Jag gillar alltid min kropp, men när den gör sånt här älskar jag den mer än någonsin. Tack för en jättebra säsong kroppen! 2009 var även året då jag fortsatte älska yoga och Body Balance som är så bra för det mesta. Dessa pass gör mig bättre både som människa och löpare, vilken tur att jag upptäckt detta! Detta var också året då jag tränade alldeles för lite Army Training. Det började bra under våren, men under sommaren och hösten ställde dumma jobbtider och andra faktorer till det lite. Vilken tur att 2010 ger mig möjlighet att välja mellan fler pass så att jag kan utveckla min löpning även genom detta. Army training var även något som jag detta år utbildade mig till instruktör inom. Ännu ingen fast klass, men även här kommer det nya året erbjuda fler möjligheter till instruerande. Inom cykeldelen vidareutbildade jag mig och hämtade inspiration på konvent. Jag utvecklades en hel del, körde temapasset Känn ingen sorg för mig Göteborg klockan fyra på morgonen och älskar att få använda åtminstone träningslära/anatomi/fysiologidelen av kunskaperna från min långa universitetsutbildning. Att inspirera andra och att försöka sprida träningsglädje samt en förståelse för smart träning är det roligaste jag vet. Det var också mycket på grund av detta jag startade upp en löpgrupp. Först i egen ideell regi och sedan via dåvarande gym.
På Rosa Bandet cyklingen med en av mina bästa vänner (som jag aldrig hade lärt känna utan den här bloggen!)


Detta var lite av mitt 2009. År 2010 är ett helt nytt år att fylla med upplevelser, personliga rekord, kärlek och utveckling.

12 kommentarer:

Petra sa...

Roligt att att lasa om ditt ar sahar! Man inser ju hur mycket man gjort under ett ar nar man gor en aterblick. Kalasbra jobbat aterigen!

Marina sa...

Kul att läsa om ditt 2009. Att göra återblickar är alltid bra tycker jag. Önskar dig ett fint & bra 2010! :)

Marre sa...

Vad mycket du hunnit med under ditt år! Håller tummarna för att 2010 blir "karriärsåret" där du får jobba med det du helst vill (och hittar STORA kärleken förstås, om du inte gjort det redan).

Åsa sa...

God fortsättning! Hoppas att du har fått den bästa starten på 2010. Kram

mikael sa...

Lycka till med tränings- och tävlingsåret 2010.

Nu är jag äntligen på banan också :)

Funbeat.se Mikael Lipschütz

Malin sa...

Vad roligt det är att läsa årskrönikor från förra året. Brukar ju ha hänt rätt mycket på ett år om man radar upp allt.
Nu är det ett nytt år i antågandet.2010 kommer bli hur bra som helst!

Anonym sa...

Snygg sammanfattning vännen!
å så dåligt med Army va de väl inte, nästan lika mycket som BB/Yoga ihop å de tycker jag e bra! är ju snäppet mer slitigt.. :)
Räknar med dig på både Partille å Almedal framöver! :D
stor kram!

Anna sa...

Grym sammanfattning...
Nytt år, nya roligheter!

glamflikka sa...

Jag tycker om att läsa om ditt liv och prestationer Andréa och ser fram emot 2010 :)

Anna sa...

Vilket fantastiskt år du haft Andréa, tänk vilket 2010 du har framför dig. Med alla fina resultat som ska slås och en framtid som egenföretagare. Jag håller mina tummar för att det ska lossna så du mer och mer kan börja leva på ditt företag. Slutligen vill jag bara skriva att jag tycker det är en jättefin bild på dig från Arvika.

Annika sa...

Håller med! Mycket roligt att läsa! :) Du har ju gjort ett fantastiskt löparår! Och hunnit med så sjukt mycket annat också! 2010 blir säkerligen minst lika bra... och med lite kärlek kan det inte bli fel :) Kram!

Löpning & Livet sa...

petra: ja det känns ju som att man itne komemr någonstans och som att tiden går alldeles för fort, men när man skriver ner allt såhär så inser man att man gjort ganska mycket trots allt.. :)

marina: tack de samma!

marre: tack för det! jag håller också en tumme :)

åsa: Tack de samma, och jo då, helt ok iaf :)

mikael: desamma!

malin: 2010 ska bli ett grymt år!

jim: nja.. jo men det var ju helt ok i våras, men under hösten var det verkligen katastorf! tur att jag ska få köra idag!! :)

anna: precis :)

glamflikka: tack :)

anna: oj, tack för den fina komplimangen! jag hoppas också på ett bra år!

annika: jo lite kärlek behöver man ju.. :)