söndag 31 januari 2010

Pest eller kolera?

Idag är det en sån där sällsynt dag då träningen och min springsatsning inte känns rolig. Det händer inte särskilt ofta, men när dagens pass består av långpass på 27km och Göteborgs gator och vägar är täckta av ett flera centimeter tjockt lager blankis (om man har tur kan det ligga lite löst grus över) känns det faktiskt riktigt jobbigt. Dessutom ligger temometern på närmare 15 minusgrader (och vi vet ju hur det känns på västkusten), som om inte isen vore nog. Jag lovar härmed att aldrig mer beklaga mig över snömodd! Det må vara segt och frustrerande att springa i, men man är åtminstone inte livrädd från steg ett.

Igår kväll var jag ute på en kort återhämtningsjogg men jag vet inte om det blev så stor återhämtnade effekt för jag "sprang" på helspänn, med stappligt steg och med hjärtat i halsgropen. Pulsen var inte alls låg som den borde, trots att tempo låg närmare 7- än 6 min/km.

Så då är frågan; pest eller kolera?

Pest: Ska jag sätta på mig halva garderoben och ge mig ut på 27km-rundan, som på grund av extra långsamt snigeltempo, kommer ta halva dagen och dessutom riskera att ramla och, om inte slå ihjäl mig, så åtminstone skada mig?

Kolera: Ska jag åka in till stan och ställa mig på ett band och riskera att dö av tristess? Om jag väljer bandet kommer jag vara nöjd om jag lyckas stå ut i 20km men lovar att försöka tvinga mig till åtminstone 23-25km. Mental träning.

Gaah! Jag har stor beslutsångest! Vad ska jag göra? Pest eller kolera?

7 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Är Skatås isigt också? Tänkte åka upp dit i eftermiddag och köra ett pass. Du som bor närmre kanske har koll tänkte jag.

Anonym sa...

Jag har samma känsla som du idag! Känner mej off och ICKE träningssugen så jag tar en oplanerad vilodag faktiskt.

För din del håller jag nog på det alternativet som INTE innehåller löpband, men var försiktig så du inte halkar!

Helena sa...

Kolera! Jag hade försökt att stålsätta mig, köra löpbandet och se det som en chans till lite mental träning... :)
Good luck! :D

carro sa...

Långpass på tråkbandet hade jag nog aldrig pallat. "Går" det inte att typ byta dag? Köra intervaller idag. På bandet.
Känns som jag tajmat min graviditet ganska bra faktiskt. Sprang sista passet på julfton. Är det nån gång som löpningen är sådär...så är det nu. När det ändå inte går:)

Miranda sa...

Jag röstar på utomhuslöpning! 27km på löpband skulle fullständigt mosa mig..

Sofie RW sa...

För mig skulle det garanterat blivit pesten. Hoppas du fick ett bra pass idag... och om inte, så kommer ju fler dagar. Kram!

Petra sa...

Jag dör hellre än kör långpass på band. Då hade jag kört kompromiss med 10 km utomhus och sen spinning. Typ.