onsdag 27 januari 2010

Hur ska de här gå nu då?!


Jag älskar som sagt semlor och äter nog minst tio stycken per säsong. Vet inte hur lite bröd, mandelmassa och grädde kan vara så sjukt gott, men jag tror det har något med kombinationen av dessa att göra. Och så florsockret på det.

Nu är jag ju inte den enda som gillar det här och Mia slängde fram en utmaning om att hålla sig ända till själva semeldagen! Ojojoj. Men utmaningar är ju kul så det är klart jag är på! Med villkoret att jag från och med den 16:e februari, då semeldagen infaller, får äta obegränsat av dessa godingar.

Hm.. sextonde februari.. dit är det ju en hel evighet!! (tjugoen dagar)

Men vad är straffet om man misslyckas? Och vad vinner man? :)

12 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Kanske straffet kan vara att inte få äta några efter semmeldagen (roligt ord när man tittar på det)istället?

Anonym sa...

Det där fixar du garanterat om du bestämmer dej för det! :)

Här heter semlor "fastlagsbullar", existerar det ordet där?

Anna sa...

Hahaha... Jag gillar bara mammas minisemlor, så jag brukar klara mig ganska bra :)!

Mikkan sa...

Åh, jag skulle aldrig begränsa semmeltraditionen så, det är ju en så kort tid på året ändå. :)
Fick veta igår att anlednignen till att många kvinnor får trötthetssjukdomar, fibromyalgi o dyl är brist på endorfiner. Så, mer träning och mer semlor åt oss alla säger jag, så att vi förblir lyckliga och glada! :D

sofia sa...

såklart du kan! jag själv har inga problem eftersom jag inte tycker det är så gott.. men ska nog ändå äta en vanlijsemla på självaste dagen :)

Anonym sa...

Straffet är fiskbullar till lunch i en månad. Nu blev det väl lättare att hålla sig? :D

carro sa...

Varför egentligen? Är ju så kort period som dessa gudomliga bakverk säljs. Läste på forumet jogg.se för något år sedan en klockren kommentar. Med glimten i ögat. "Semlor är bra för löpningen. Ju fler man äter, ju mer springer man."
:D

Löpning & Livet sa...

tack för responsen! :) Gissar att det kommer bli sisådär två per dag i en månads tid när den sextonde väl här här :D

för de finns väl kvar nån månad efter själva dagen va?!

tror definitivt man blir både glad och springer mer av dessa små (stora?) godingar :)

fiskbullar som straff? hm.. jag äter ju inte kött/fisk men när jag var liten var fiskbullar en av mina favoriträtter :D

Anna (Orka mera) sa...

Som jag skrev till Mia - det måste vara jordens dummaste utmaning! Hade aldrig nappat :)

100 pushups har jag hört talas om, vad är det för fel på 100 semlor? :)

Petra sa...

Oj oj, semlor! Tak för påminnelsen! Och det ska vara The Real Thing, inga fusksemlor med saffran eller likör :-)

Lotta sa...

Tusan! Jag har redan brutit mot detta.. :) Älskar också semlor! :)

Sofie RW sa...

Lycka till med utmaningen! Det kommer du att klara fin fint!