tisdag 26 augusti 2008

Äta, träna och VILA

Lyckades kravla mig upp ur sängen vid halv sju för att äta frukost samtidigt som Martin. Eftersom vi knappt hinner se varandra de dagar jag jobbar kväll känns det bra att åtminstone prata några minuter på morgonen. Inte för att jag var så värst pratglad imorse, jag kunde mest fokusera på den varma sköna sängen som väntade när jag ätit klart. Kroppen kändes väldigt trött och sliten, men jag intalade mig att det bara var vanlig morgontrötthet även fast jag innerst inne viste att det inte var så. Efter att ha sovit en dryg timme till och tillslut kommit upp ur sängen (bara för att förflytta mig till soffan, haha) kom jag ganska snabbt fram till att kroppen faktiskt vill vila idag! Egentligen hade jag planerat att vila imorn, men jag får planera om. Känner jag mig pigg och färdigvilad blir det morgonlöpning, om inte blir det ännu en dags vila. Jag vill ju prestera på topp på söndag!

Min favorit prestationstriangeln

(Bild lånad från Uppladdningens oh-material)Många, inklusive jag själv, glömmer ofta bort att ju mer man tränar desto mer måste man äta och VILA. Utan tillräcklig vila och återhämtning inga topprestationer!

7 kommentarer:

Sofy sa...

Hi, hi, jag har eventuelt fått påtvingad vila. Funderar hur jag ska optimera till på söndag, men har ingen aning. Intervall, fartlekar, bara lugnt??? gah, svårt!

Susanna sa...

Vi är kloka vi, för jag vilar också idag :) Hade tänkt springa imorse men var helt seg och stel i kroppen. Men imorgon kanske jag är pigg!

Förresten har jag ägnat hela förmiddagen åt att ringa runt till olika ungdomshem och höra om de har behov av extra personal, och på ungefär det 20:de samtalet fick jag napp, så jag ska på intervju imorgon. Wohoo!!!

Anonym sa...

Om det är något jag gjort under min semester så har det varit att ÄTA. Fyfan. Har säkert lagt på mig 4 kg eller nått. Löparformen är usel och jag ska springa lopp snart. Känns inte så kul. Så mycket vila har det inte blivit heller. Jag skyller på OS.

Erika sa...

Klokt, så klokt! Och när man vilat en dag tycker jag att motivationen är om möjligt ännu högre när det återigen är träningsdag :)

Löpning & Livet sa...

sofy: nä det är svårt det där.. för mig blir det inga kvalitativa pass.. en morgonjogg, en sväng i skatås och en lugn fartlek..

susanna: Åh grattis!! Jag ska hålla tummarna jättehårt! :)

river: haha.. iofs i princp omöjligt att lägga på sig så mycket på så kort tid (möjligtvis vätska då) så det tror jag inte att du gjort :) Men då har du ju iaf motivation nu ;)

erika: så sant så sant!

Anonym sa...

Antingen är jag unik eller så har jag krympt alla kläderna i tvätten ;)

Löpning & Livet sa...

river: haha.. det är nog mest vätska ska du se :) (Nog för att det kan kännas lika illa, men det försvinner ju fort)