söndag 10 augusti 2008

25km väder

På 25km hinner man uppleva ganska mycket, iallafall när det gäller väder. Efter att ha regnat större delen av dagen var det uppehåll och nästan sol när jag gav mig av med Henning Mankells Kinesen i öronen. Några kilometer senare var det något slags konstigt ljus, som om jag haft solglasögon på mig. Ytterligare en stund senare blev det lite mörkare och det blåste rätt ordentlig motvind. När jag sprungit sisådär en mil började solen bryta igenom och himlen blev allt mer blå. Jag tänkte att jag nog skulle klara mig undan regnet trots allt. Sådana tankar ska man inte tänka!! Efter att jag fått i mig en äcklig gel någonstans mellan 17 och 18km som får den ganska söta sortdrycken att smaka surt i jämförelse, öppnade sig himlen. Först duggade det bara lite vilket jag bara tyckte var skönt, luften var ganska fuktig och jag rätt klibbig. Men sen.. Regndroppar stora som golfbollar (nästan iallafall) öste ner från himlen och det gjorde nästan ont på den bara huden. Det höll i sig någon kilomter innan solen återigen lyckades tränga sig fram mellan några regntunga moln. Eftersom jag nu började bli sliten behövde jag verkligen lite värme på mina genomdränkta kläder, men säg den lycka som varar för evigt.. Snart öppnade himlen sig igen och nu höll ösregnet med golfbollsstora regndroppar i sig tills jag var nästan hemma. Trött och blöt lyckades jag sedan få se solen ytterligare en gång innan jag genomblöt klev in genom dörren. En ljummen (orkade inte vänta på att vattnet skulle bli kallt) gainer och en varm dusch har nog aldrig smakat så bra. Nu mumsar jag på rester av torsdagens pannkakslunch och en kanna hett te. Aldrig är väl livet så skönt som när man varit ute och blivit nerkyld/nedblött och får komma in i värmen och mysa?

5 kommentarer:

Felicitas sa...

Åh, väl sprunget i ovädret!!

Anonym sa...

Nej det finns inget skönare än att komma hem efter en sån där tur! En kopp varm choklad på det och lyckan är gjord :)

Susanna sa...

Ja det här vädret är verkligen opålitligt! Tur att du höll ut i alla fall :)
Själv ska jag ut och springa långpass med susannamått mätt imorgon, kanske 13 km eller nått, kommer nog ta ett par timmar :D

Anonym sa...

Sv: Det kan nog vara både och som du säger. Men å andra sidan så ser inte jag träning och tävling som två helt skilda saker. Jag går lika hårt in för ett träningspass som om jag skulle springa ett lopp. Att alltid ge järnet känns som en självklarhet... Tackar för tipset om böckerna. Ska genast kolla adlibris om de finns att beställa!
/malinhalsofreaket.blogg.se

Löpning & Livet sa...

felicitas: tack, eller vad man säger :)

anna: Åh, varför tänkte jag inte på varm choklad?!

susanna: Åh, lycka till!!

malin: ok.. lycka till med bokjakten! :)