måndag 11 augusti 2008

Gym och sånt

Varför kan det inte vara lika kul att styrketräna som att springa?? Hade tänkt få till ett pass nu på förmiddagen men måste hitta lite inspiration först. Jag tröttnar så fort på mina övningar och måste försöka komma på/hitta lite nya roliga saker att roa mig med därinne på gymmet. Så det är väl bara att sätta igång att bläddra lite i diverse böcker, tidningar och minne för att få ihop ett bra program.

En anledning till att jag för tillfället har en stor svacka när det gäller styrketräningen är att på det gym jag bor supernära (och jobbar på) finns massa jobbiga människor som tror de är bäst i världen. Gruppträningen är hur bra som helst, men eftersom gymmet är ett föredetta byggargym (var ett antal år sedan nu, men det sitter fortfarande i väggarna liksom) finns en del sådana människor där. De är säkert hur snälla och trevliga som helst, men jag klarar bara inte av människor som går runt och spänner sig, stönar sjukt högt från första till sista repetition och anser sig veta bäst om allt som har med träning (och mat) att göra. Jag gillar inte när människor står och iaktar mig när jag tränar! Sköt er själva, jag står inte och glor på er!

Btw skrevs det (enligt en kompis) på ett forum att folk var irriterade på att det inte längre fanns några 50 kilos hantlar på gymmet längre. Seriöst, vem använder dessa? I vilken övning använder man 50kg hantlar?? Inte för att jag är starkast i världen direkt, men jag kan bara inte förstå hur man skulle kunna använda dessa.. Ja eftersom det finns överhuvudtaget (vilket jag inte visste innan detta) måste ju någon uppenbarligen använda dem, men hur? Är jag bara dum som inte fattar? (Förlåt i så fall)

Nä, dags att få det där programmet gjort..

10 kommentarer:

Mela sa...

Haha, såna gym är verkligen världelösa... Jag hatar när folk ska frusta och stöna. Hallå - koncentrera er på övningarna liksom!

(50-kiloshantlarna används i hunden: http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/DBBentOverRow.html. Där är iaf min sambo asstark, kanske inte 50 kilo, men tyo 42 iallafall - och han är inte asstor).

Löpning & Livet sa...

mela: haha, nä jag håller ärligt talat på att bli galen på dem :)

länken verkar inte funka, men jag ska googla rätt på övningen och studera :)

MarathonMia sa...

Jag vet varför de har tagit bort 50kg-hantlarna. Det är för att byggarkillarnas flickvänner väger 50 kg, och NÅGON nytta ska dessa små varelser göra på gymmet (förutom att med blonderat hår, tajta kläder beundrat strö kommentarer om byggarn's svällande muskler). :-)

Susanna sa...

Jag hatar folk som spänner sig och stönar, och som sedan sneglar åt ens håll och kollar om man blir imponerad... Usch.

Här finns förresten massvis med övningar:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=31071

Och enda övningen jag kan tänka mig att de använder så stora hantlar i är nog shrugs, när man har armarna hängande längs med kroppen och höjer axlarna för att träna nacken. Men ändå, så säger de nog bara för att försöka imponera, igen...

Anonym sa...

Fast jag önskar att jag vågade stöna! Jag tror att rädslan för att låta lustigt gör att jag inte törs ta i max.

Löpning & Livet sa...

marathonmia: haha ja så måste det ju förståss vara! :D

susanna: ja det är klart, den övningen hade jag glömt :) fast själv skulle jag nog inte ens orka hålla i en 50kg hantel :)

elin: jo fast lite tyst kan man ju få låta, men när det överröstar musiken blir det lite väl :)

Cizzi sa...

Jag tröttnar också snabbt på styrketräning med aldrig på kondition av nån anledning. Men när jag väl kör styrka så är det funktionella övningar och gärna lite mer cirkelträning så pulsen stiger. Då känns det nästan som ett konditionspass ju :P

Anonym sa...

Styrketräning är ju skitkul ju! Just nu kör jag "en låt per muskel-träning". Du kanske fattar vad den går ut på...:-) Det ger fler repetitioner med något lättare vikter och förhoppningsvis lite senigare muskler än de fula bullar jag börjat få nu. Mitt gym är asbra, i alla fall på morgonen. Då är man nästan ensam där och det är sååå skönt. På kvällarna däremot är det fyllt av vältränade grabbar i 20-25-årsåldern som står och speglar sig...haha. Då kan man inte gå dit i brorsans gamla Jofa-skjorts, urtvättat linne och fult hårband...;-) Kram!

Anonym sa...

Jag har precis motsatt bekymmer. Gymträningen känns jätte kul! Gör framsteg i nästan alla övningar trots att jag bara kör styrka 2 ggr i veckan. Löpningen däremot kan kännas lite sådär. Kommer jag bara ut så är den också skön såklart! :)

Löpning & Livet sa...

cizzi: funktionell träning is the shit :D

marie: jag tycker det är kul ibland, men ibland är det supertråkigt :/ Kram

malin: då är vi verkligen tvärt emot varandra :)