onsdag 6 augusti 2008

Snabbdistans

Igår sprang Martin ett supersnabbt snabbdistanspass. Jag drack rosévin. Idag var det min tur att springa snabbdistans och med tanke på vinet trodde jag det skulle gå dåligt. Ack så fel jag hade, jag slog rekord på både själva snabbdistansen och passet som helhet! Efter 14min lugn uppvärming var det dags för 7km snabbdistans som senare skulle visa sig ta 32min! Detta ger en genomsnittsfart på 4:34min/km!!! Hur har jag blivit så snabb (för att vara jag alltså) helt plötsligt?? Jag blev så glad att nedvarvningen gick lite snabbare än den lugna fart jag hade planerat, så totalt blev det 12km på 58min (4:50min/km)! Rosévin kanske är doping?

I vilket fall är jag så glad att det inte gjorde något att det var motvind hela långa vägen till jobbet, att min cykel är sämre än sämst (kan det inte bli höst snart så att jag slipper cykla) och att jag jobbar fram till nio. Hoppas bara att formen håller i sig några veckor till så att jag kan springa lika snabbt på midnattsloppet den 23:e och tjejmilen den 31:e!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grym fart! Mer Intervaller, backträning och fartlek på det och du blir ännu snabbare och kommer under 45 min på milen redan på midnattsloppet :P. Nu ska jag börja röra mig mot Studiebesök nr 3, spännande!

Anonym sa...

Oj oj oj, 4,34/km är ju grymt fort!!!

Sofy sa...

Hallå! Var har du varit nånstans?! Det är ju det jag sagt i evigheter, jag kommer att få kämpa för att få se dina fotsulor på tjejmilen!!! Bra jobbat tjejen! Du kan nog springa ännu fortare på tävling, eller hur!!??

Felicitas sa...

Herre min jäkel vad snabb du är tuffing!!!

Susanna sa...

Oj - helt galet fort! Vad skönt det måste vara att få lite lön för all löpmöda du lagt ner. Wohoo :)

Anonym sa...

Alltid kul med framsteg, gratulerar! Dricker du bara ett eller två glas vin tror jag inte att det gör någon skillnad. Det kanske snarare är bra. Att man kopplar av och bara njuter menar jag. (Det gick förresten bra att springa långpasset idag!) :)

/malinhalsofreaket.blogg.se

TheLoonyNail sa...

Wow, det var verkligen supersnabbt!!

Löpning & Livet sa...

river: haha nu ska vi inte gå händelserna i förväg här :) Jag är nöjd bara jag springer in på 49:59 (intalar jag mig iaf) :D

elin: :D

sofy: haha jag är inte så säker på det, återstår att se :) Startar du i första startgrupp föresten?

felicitas: hihi

susanna: jo!! äntligen börjar det släppa! :)

malin: nä sålänge man inte är bakis funkar det nog :P

vargungen: ja, för att vara jag! :)

MarathonMia sa...

aha! Det är rosévinet som är svaret på mitt personbästa på milen alltså. Tråkigare uppladdning kan man ju ha! Grymt snabbt sprunget!

Löpning & Livet sa...

marathonmia: åh! så du drack också rosévin dagen före personbästa?! Då MÅSTE det vara nåt superbra ämne i vinet som gör att man springer snabbt :D