söndag 3 augusti 2008

20km kuperad terräng

En bra förberedelse inför Lidingöloppet som visserligen är 10km längre, men inte riktigt lika kuperat (om jag inte minns totalt fel, jag var ju lite runnershighig då). Det var alltså två varv på skatåsmilen (mördarmilen) som jag skulle ta mig runt och det gjorde jag. Första varvet hade jag sällskap av både Martin (som får sänka sitt tempo rejält för att springa med mig) och Martins kompis Jonas. Vi sprang i ett väldigt lugnt och behagligt prattempo och kom runt på 61:15, vilket är rejält mycket långsammare än vanligt. Andra varvet sprang jag och Martin själva och nu gick det betydligt mycket snabbare. Nu när jag hade sprungit mer än halva sträckan vågade jag springa på lite snabbare och när vi kom i mål för andra och sista gången stod klockan på 1:58:45, vilket alltså betydde att vi sprungit sista varvet på 57:30min. En rejäl negativ split alltså! Nu ska jag bara få till ytterligare att par terränglångpass, förhoppningsvis ett lite längre, 25-27km, innan Lidingö så kommer jag förhoppningsvis förbättra förra årets tid!

(Lustigt att backar påverkar tiden så himla mycket, jag tror att jag sprungit 22km på samma tid, kanske till och med snabbare)

5 kommentarer:

Felicitas sa...

Härligt jobbat med backarna!! :D

Sofy sa...

Bravo! Just nu känns två varv på milrundan på lidingö som en utopi... Tack igen för trevligt sällskap och att vi fick bo hos er i Götet! Kram

Anonym sa...

Det där var bra jobbat! Vad hade du för tid på Lidingöloppet i fjol dvs vad är det för tid du ska slå?

Malin sa...

Kanske var det rosévinets positiva inverkan som gjorde att andra varvet gick snabbare ? :)

Löpning & Livet sa...

felicitas: tack :D

sofy: det var superkul att ni kom förbi!

elin: 2:58:28 är tiden att slå! :)

malin: haha, kanske det :P