torsdag 17 december 2009

Vindtäta springvantar!

Efter att ha fixat klart nästan alla mina julklappar (Jag har en kvar, men den är så jobbig att släpa med sig på tåget så jag köper den på plats hemma i värmlandsskogen.) råkade jag glida in på en Stadiumbutik. Jag frös ju så fasligt om händerna i morse och har tidigare spanat in Nike´s coola vantar med en vindstoppergrej som man liksom gömmer fingrarna i. (Tror att även Sofia hade spanat in dessa för nån vecka sedan.) Jag har under alla år sprungit med vanliga tunna fingervantar från HM för typ 19kr, vilket funkar helt perfekt för det mesta. Det är bara vid dagar som dagens som de inte riktigt håller måttet. Då har jag använt mig av ett par tunna fleecevantar som någon glömt kvar efter någon fest hemma hos mig (oss) för hundra år sedan, men de andas ju liksom inte så bra. Och vinden blåser rätt igenom även dessa och gör mina händer till isbitar.
I vilket fall hade jag som sagt spanat in de där Nike-vantarna men mindes inte vad de kostade så jag smög in på den där affären. Suck! Närmare 300 spänn för ett par vantar funkar inte med min ekonomi. Jag blev lite ledsen och började kolla runt bland övriga vantar. Då såg jag dem! För 99kr fick jag ett par löpvantar med vindstoppfunktion. Det kallar jag prisvärt! Nu vill jag bara ut och testa så jag hoppas på samma kyla även imorn eftermiddag!

9 kommentarer:

Träningsglädje sa...

haha ja jag hoppas kylan håller i sig för din skull. ;)

trevligt att träffas igår!! kram!

Susanna sa...

Perfekt att ta bilden framför adventsljusstaken också :D

Annika sa...

Snygga och prisvärda, hoppas de är bra också! :)

Ang BBC. Håller med om resonemanget. Tänkte att du kanske dyker upp som instruktör istället och inte behöver tänka på anmälningsavgiften :) *håller tummarna*

Snorkkis sa...

Tack för tipset! DOm ska jag ha.

Jenny sa...

Jag har exakt samma problem, så de där vantarna ska jag kolla in!

En sak till angående att springa i kylan; hur gör man med halkan? Finns det "broddar" att springa med? Hmm..? Jag vill helst inte hålla mig inomhus, men älskar ju löpningen!

Elin sa...

Jag haft dem i ett år ungefär, och de funkar bra! Är det riktigt kallt brukar jag ha ett par tunna fingervantar under. Enda minuset är att de kan bli ganska blöta (om man som jag svettas om händerna dvs..) men de är helt klart värda den hundralapp de kostar.

Daniel sa...

Använder samma handske och är jättenöjd, funkar jättebra alla de gånger man behöver en vidtät handske:D

MarathonMia sa...

Bra tips! Det är så förbenat tråkigt att allt ska kosta så mycket. Vantar som omräknat är en fjärdedels par nya löparskor...

Löpning & Livet sa...

De var lite för kalla tyvärr.. :( Men med ettpar tunna vantar under kan det nog funka!