måndag 14 december 2009

Crossfit + lunch

Min helg har inneburit en hel del och att få ner allt detta till ord kommer ta sin tid. Men jag kan ju börja med att berätta om Lördagens bloggträff som Frida och Terese hade ordnat. Vilken tur jag hade som lyckats pricka in en Stockholmsvistelse just denna helg! (Jag fotade faktiskt lite, men efterosm jag sitter på tåget mot gbg just nu och inte orkar krångla med överföring och grejer får de komma senare.)

Platsen för träffen var Sportlife Odenplan, som jag säkerligen kommer att besöka fler gånger framöver. Jag kommer ju att kunna träna nästan gratis där eftersom jag från och med årsskiftet kommer instruera på just Sportlife. Innan själva passet började fick jag möjlighet att hälsa lite snabbt på Snorkkis som var på språng förbi, vilket var väldigt roligt! Förhoppningsvis kan vi få till en liten springtur nästa gång jag är på besök i storstan. Efter att ha konstaterat att jag glömt både hänglås och vattenflaska, fixat detta och snabbhälsat på några tjejer jag aldrig träffat innan var det dags för Crossfit med en energisk tjej vid namn Sandra. Jag hade aldrig testat crossfit innan och var väldigt nyfiken på hur det skulle vara. Jag visste att det finns olika varianter och det var spännande att se vilka övningar vi skulle få göra just denna gång. Fem stycken visade det sig och jag tyckte faktiskt att de där tabataintervallerna lät lite väl lätta. Och ja, kanske de första två av varje övning, men sedan började det ta emot och det märktes att jag inte var helt på topp denna dag. Visserligen gjordes nästan alla pushups på tå och i min paradövning burpees, som blev min final, hade jag hunnit komma igång lite. Just pushupsen var min första station där jag tillsammans med Malin och Åsa kämpade tappert. 8x20sek med 10sek vila mellan innan nästa station som var en variant av chins. Chins tillhör inte någon av mina paradövningar och där började det kännas redan efter första intervallen. Fast mer i armar och handleder än ryggen. Det krävs verkligen fokus för mig för att hitta rätt muskler. Tredje övningen var en variant av fällkniven med hantlar i händerna och här kände jag mig lite starkare. Fjärde och näst sista stationen bestod av rygglyft och trots att jag anser mig vara rätt svag i ryggen var detta en bit kaka i jämförelse med övriga stationer. Men det var skönt med lite ”vila” för femte och sista stationen bestod som sagt av burpees. Me like! Denna övning har jag plågats igenom sjukt många gånger och då ofta i from av ”50-tema” (man kör varje övning 50 gånger). Så de få man hann göra på 20 sekunder kunde man alltså göra rätt strikt och snabbt. Men jobbigt blev det såklart ändå och pulsen var rejält hög efter sista repetitionen. Roligt!!

Sammanfattningsvis tycker jag denna variant av crossfit var väldigt rolig, men jag tyckte det tog slut lite väl snabbt. Jag hade gärna kört några fler stationer! Totalt var passet 45min varav ungefär 35 var effektiv träningstid. Gärna en kvart till för min del alltså. Men som sagt; ett jätteroligt pass som jag gärna kör fler gånger! Lite army light typ.

Efter passet fick vi vattenflaska, swebar, ett frikort och en nån slags proteindrink och det kändes skönt att få duscha och prata lite mer med tjejerna. Sedan bar det snabbt vidare till GI-boden något kvarter bort där vi bjöds på lunch i form av kyckling/lax/veg alternativ (någon slags gratäng med zucchini) med kamuvete, sallad,riven morot och riven rödbeta. Väldigt gott! Till efterrätt någon slags kesokaka med blåbärsyoghurt som väl kanske inte riktigt är något jag skulle välja som efterrätt i vanliga fall (jag vill ha ”riktiga” saker som jag nu ska äta efterrätt) men som smakade helt ok. Och den lilla nötkakan (eller vad det nu var) med choklad var supergod! Massa prat om marathon, body balance och livet och träning i övrigt åkte jag ”hem” till Lilla Essingen och kraschade i soffan. Jag var inte riktigt på topp den här dagen som sagt och den där crossfiten tog nog rejält på krafterna trots allt :)

Tack för några jättetrevliga timmar alla tjejer och framförallt tack till Frida och Terese!

5 kommentarer:

Petra sa...

Later som en jatteskoj helg! Roligt att vara pa besok i Sthlm ocksa! GI-Boden verkar bara superpoppis nu, maste prova nasta gang jag ar hemma!

Mikkan sa...

Jättekul! GI-boden har ju verkligen toppenfin mat, köper ofta det om jag inte har lunchlåda. Önskade att jag hade hunnit vara med, för jag var i stan, men fick inte ihop det...

Petra sa...

Det var kanonkul, men synd att man inte hann prata med alla! Men det kommer väl fler chanser hoppas jag! :)

Snorkkis sa...

Kul att få träffa dig som hastigast i lördags! Och ett pass i januari blir toppen!

Bra beskrivning av passet också. Hoppas resten av helgen i Stockholm var bra.

Löpning & Livet sa...

petra: en helt underbar helg var det! och maten var god ocså :)

mikaela: synd att du inte kunde komma!

petra: ja det är det som är så synd med att vi blivit så många nu!

snorkkis: låter bra det! :)