måndag 21 december 2009

Julledig!

Trots att det var rejält svårsprunget på vissa ställen och mer eller mindre halt och moddigt mest överallt, gick dagens kortislångpass riktigt bra! På något sätt lyckades jag hålla ca 15sek högre tempo per kilomter jämfört med i fredags, och då var det ingen snö. Fast då var det visserligen mörkt och då brukar det gå långsamamre. Jag luras på något sätt av mörkret och tror att jag springer snabbare än jag gör. Konstigt. I vilket fall som helst är snöspring roligt! Men det höjer pulsen en del och benen blir lite tröttare än vanligt. Dock upplever jag det vara stor skillnad sedan jag började springa långpass med kompressionsstrumpor! Benen blir inte all lika trötta som vanligt. Sen om det är placebo eller inte är ju en annan sak :)

Resultatet blev i vilket fall:
Distans: 20km
Tid: 1h 50min
Tempo: 5:30 min/km
Puls: 77% (max: 88%)

Efter jobb mellan 14 och 21 har jag nu landat i soffan och inser att jag är jobbledig i SEX DAGAR! Imorn går tåget till Arvika, men först hinner jag nog med någon form av styrka. Funderar på att lyxa till det med detta ställe. Då har jag nära till affärer där jag kanske, kanske kan hitta en dragväska till ett rimligt pris. Jag är trött på att släpa runt på en halvtrasig och väldigt gammal väska av typ denna (fast mycket, mycket fulare!) sort!

8 kommentarer:

Petra sa...

Låter som ett härligt pass! Och jag luras också att tro att jag springer snabbare i mörker, men pulsklockan levererar ju den hårda sanningen :)

Susanna sa...

Wohoo, jag är också ledig i sex dagar nu. Det har vi förtjänat!! :)

Magdalena sa...

Vilket bra påass. Passar på att önska dig en fin jul Andrea och hoppas vi ses på BBC nästa år?

Annika sa...

Oj så du springer! :) Härligt! Så skönt med ledighet! Känns helt ovant att ha hela lediga dagar och bara surfa och ligga och läsa och slappa... tur att det finns lite att pyssla med också som klä julgran, slå in julklappar också så man slipper vara helt slö. Ha en jätteskön ledighet!

Lotta sa...

Grymt bra jobbat! Ha en skön julhelg och njut av ledigheten!

Anonym sa...

Vilket imponerande pass! Önskar jag kunde bli så bra en dag!! Härligt med julledigheten!

Löpning & Livet sa...

petra: skönt att det inte bara är jag som är konstig :)

sus: woho! :)

magdalena: tack de samma! nja.. det är tveksamt faktiskt.. lite för mycket pengar för mig att betala när jag inte vet vilka instruktörer det kommer bli.. tyvärr, för jag hade gärna velat!

annika: :) SÅ mycket är det inte äm, men det kommer! Ja, pyssel är rätt rogivande faktiskt!

lotta: tack :)

träningslyckan: tack! du kan också!

Miranda sa...

Åh underbart :) och det är kul, du hade ju nästan samma stats som jag hade på senaste långpasset !