söndag 6 december 2009

Springbenen ville springa!

Egentligen tycker jag faktiskt att man bör avstå träning dagen efter alkoholintag. Eller ja, kanske inte nödvändigtvis efter ett glas vin eller två, men efter ett festintag där mängden ju brukar bli lite större. Men idag kunde jag verkligen inte hålla mig borta. Springbenen ville springa! Så jag sprang. Eller joggsprang. Inte joggjogg men kanske inte heller springspring. Något mittemellan som numera har utvecklats till 5:30-tempo ungefär. Lätt anstränging och jag trodde nog att jag snarare sprang närmare 6-tempo. Najs såhär på elfte jobbdagen! Konstigt det där med min kropp. Den tycker alltid att det är jätteroligt att springa dagen efter alkoholintag i måttliga mängder. Mitt livs bästa snabbdistanspass (Känslomässigt. Kan hända att jag sprungit snabbare någon annan gång, men känslan jag hade där var to die för!) sprangs dagen efter ett par glas rosévin. Igår drack jag ganska många cider plus lite bål. Vaknade som vilken morgon som helst. Inte det minsta bakis och med ben som ville springa. Åt fruksot och funderade över om det var en sån bra idé att springa just idag. Men tillslut kunde jag inte hindra mig och bytte om. Nästan 11km med låg puls senare mår hela kroppen som bäst. Synd bara att resten av dagen inte kan spenaderas så så jag hade velat. Men man kan ju inte få allt.

7 kommentarer:

MarathonMia sa...

lövely! Båda mina pers på milen har gjorts dagen efter 2-3 glas rödvin. Det finns så många MÅSTEN och REGLER som andra skapar - känn efter vad kroppen säger och spring :)

Hälsningar Mia som körde kort långpass idag och var på 40-årsfest igår...

Marre sa...

Jag tror att rödvin får springbenen att springa snabbare. Är nästan alltid ute och tränar dagen efter för att skapa balans. Det är det som livet handlar om!

Petra sa...

Hehe, håller med om att rödvin sätter fart på springbenen - men då snackar vi max 3 glas :D

Malin sa...

Ja ibland förvånar kroppen mig med! Vissa dagar när förutsättningarna är allt annat än bra så går det istället bättre än någonsin. Konstigt... Kan det bero på att man släpper kraven kanske?

ingy sa...

orättvist! ;) att vakna och må precis som vanligt. ;)

Ann-Sofie sa...

haha den känslan önskar jag att jag också besatt. :) kram

Löpning & Livet sa...

gött att det är fler ä jag som "syndar" med tränng dagen efter :)