lördag 19 december 2009

Med solen i ögonen

Lycka!

Ett tunt lager snö, tio minusgrader och solen i ögonen. Ett av mina bästa springväder. Medelhård distans på det och allt blir helt enkelt perfekt, fullkomligt underbart! Medelhård distans är nog min perfekta springform. Inte segjogg som långpass och lättdistans, inte svinjobbigt spring som intervaller, snabbdistans eller tempolöpning. Lite lagom jobbigt med en puls på mellan 75 och 80 procent. Starka, pigga ben och bästa musiken i öronen. Eufori. Enda minuset är att jag känner mig som en michelingubbe i alla kläder.

Tid: 45min
Distans: 8,9km
Fart: 5:03 min/km
Puls: 77% (max 86%)

11 kommentarer:

Madde sa...

Åh vad bra! Nu blev jag mindre rädd att jag kommer frysa och lida i eftermiddag. Får jag fråga om du hade långisar eller bara tights idag? Undrar hur mycket man måste bylsa på sig.

Löpning & Livet sa...

jag hade hela understället (alltså även byxorna), vanliga tights, tjockare funktionströja, jacka, mössar, 2 par vantar :)

Lycka till! :)

Madde sa...

Tack! :)

rosenblom sa...

Tio minusgrader... Tur det finns löpband.

Marre sa...

Bra jobbat! Här har vi 20 minusgrader så det blev inget utepass. Inget innepass heller för den delen... ;-)

Anna sa...

Vad är det här med snö som gör det så underbart att springa. Man blir så lycklig och rofull.

Johan sa...

Det är nå´t speciellt med att springa i minusgrader. Det bränner så härligt i lungorna när man kommer hem :)

Snorkkis sa...

Låter underbart! Och lite påpyltad känner man ju sig; men tänk hur lätt det känns när man får ta av ett lager sen.

Ann-Sofie sa...

låter grymt härligt :) Här är det så mycket snö att det blir ett enda plumsande ! :) kram

Veronica sa...

Hej snabbis!

Vad duktig du är på att springa. Själv älskar jag löpning, men har svårt att komma upp i fart. Får slita ganska hårt för att hålla 6 min-tempo. Men det ska bli ändring på. Nästa pass blir ett lunchpass här i Karlstad i snabb fart.

Du har säkert skrivit det många gånger, men jag har nyss hittat till din blogg så jag undrar hur ofta du tränar löpning.

God jul!

Löpning & Livet sa...

kul att det är fler än jag som älskar snö! :)

veronika: välkommen hit!

Under större delen av året blir det 4-6 löppass i veckan ( i okt och nov drar jag ner till 1-3 ungefär) Distansmässigt ligger jag oftast runt 4-7mil/vecka, men i år ska jag försöka öka upp lite. Jag har alltid minst en vecka per år med totalvila, då jag inte tränar någonting alls. Utöver löpning tillkommer en hel del yoga/bodybalance, core, styrka, army training och cykel..