torsdag 3 december 2009

Två av de bästa

Idag har jag lekt transportlöpare. Jag kände mig nästan som Snorkkis. Det behövdes för att jag skulle få ihop "min enda ledig dag på fjorton dagar som ändå inte var helt ledig eftersom jag hade cykelpass klockan nollsjunollnoll och satt vid frukostbordet nollsexnollnoll (och gick upp nollfemfyrtiofem)." Jag hade ju i och för sig inte varit tvingen att springa idag, men jag ville. Och jag behöver om jag ska hänga med i maraträningen.

Body Balance skulle tränas klockan fem och eftersom det var på ett gym som ligger ganska nära men som har dålig kollektivtrafikförbindelser hemifrån mig (Aldrig i livet att jag går, jag avskyr att gå (förutom till jobbet med radio i öronen på morgonen, det är enda gången jag tycker att det är tillräckligt otråkigt. Ok, med en vän som sällskap kan det funka också.) kom jag på den smarta idén att springa dit och hem. Sånt funkar ju när man inte behöver släpa på skor och sånt. Så jag pälsade på mig (tro det eller ej, men det är rätt kallt i regnstan) alla lager kläder och satte på mig min camelback. Fast istället för vattensäcken hade jag en liten vattenflaska, en banan, ett linne och ett par kortare tights i den. Det blev ca 4,7km dit i ett väldigt lugnt joggtempo och ca 3,4km hem i ett ännu längsammare joggtempo. Balance tar ut sin rätt. Det är mer fysiskt än vad man kan tro, specielt när man är tävlingsmänniska som jag.

Jag vet inte vad det är med balance men det är verkligen min grej. Jag fullkomligt älskar det och det gör något med mig som jag inte kan förklara. Som löpning fast på ett anat sätt. Idag fick jag båda. Två av de bästa sakerna. Tänk vilken vardagslyx!

5 kommentarer:

Miss Agda sa...

Jag tror jag vet vad du menar med Balance, för mig är yoga samma sak...

Fitnesscoachen sa...

Mmm, och de kompletterar varandra så himla bra!

frida sa...

Vad skoj för dig att du tar bättre(?) vikter än henne, men enligt deras mätmetod så ska det slås ut på kroppen man är i. Muskler är inte samma muskel för alla.

Ja bara att komma och testa NMT, gratisprovträning finns!

Löpning & Livet sa...

miss agda: ja, yoga är också lite samma sak för mig, men på något sätt har balance blivit snäppet ÄNNU bättre, härligt!

fitnesscoachen: visst gör de!

frida: haha, kom på senare att det lät väldigt skrytigt, det var inte meningen! Jag tycker faktiskt att det är grymt imponerande att den lilla människan är så där stark!! :)

Snorkkis sa...

FInt att kunna vända en tråkig transportsträcka till bra löppass, och kul att du gillar balancen så mycket. Hoppas du har tid för lite avkoppling också trots en massa jobb!