tisdag 15 december 2009

Träningsglädje

Fartleken gick precis enligt plan och till och med lite bättre. Uppvärmningen gick på 17min (planerat 16-17), fartleken på strax över 25 (planerat 26) och nedvarvning lite för snabbt med sina dryga 15min (planerat 16-18). 3km + 5km + 2,9km enlig karta. Enligt fotpoden lite kortare. Det har blivit något fel på den för den visar alltid mycket kortare på rundor den visat en viss sträcka på innan. Ok att det har skiljt lite, plus att den visar lite längre när jag sprungit långsammare än det tempo jag kalibrerade den i och kortare när jag springer snabbare, men den har inte visat såhär fel. Kanske har jag ändrat mitt löpsteg?? Fast jag tror inte det. I väntan på rikedom (läs gps-klocka, typ Garmin) får jag väl kalibrera om den och se om det hjälper. I vilket fall var det skönt att få till ett bra pass så här i början på säsongen och med en kropp full av stress och trötthet. Men det kan ju inte bli annat än bra när man får höra denna underbara låt som bland annat hjälpte mig att ge det absolut sista under spurtrakan på Midnattsloppet förra året och slå min dåvarande drömtid (sub 50) med hästlängder:Direkt efter kom sedan denna låt:Den har jag använt som 95%/max-låt under flera cykelpass och även som armylåt.

Efter lite mellanmål i form av en burk vaniljkesella (jag är beroende), ett stort glas mjölk och en smörochostmacka bytte jag om (ja vet, kanske borde duschat mellan men jag varken hann eller orkade) till armyoutfit och åkte tvärs över stan för att instruera ett armypass. Ett litet julspecial på en anläggning jag jobbat lite extra på till och från (dock inte instruerat särskilt mycket, detta var nog tredje eller fjärde gången tror jag) under ett par år. (Fast nu var det nog sista dagen tror jag.) Kul att få gästa lite och hjälpa till att sprida denna underbara träningsform! Särskilt när klassen var fullbokad! Det märktes att deltagarna inte var vana vid denna typ av träning, men de kämpade på grymt bra och ville knappt sluta när vi skulle! :)

Nu laddar jag om inför jobb och sedan Indoor walking realese (Då jag avskyr crosstrainer är jag mycket skeptisk, men vet att andra som varit det blivit helt lyrska så jag är tyst.) med lite andra bloggare följt av lite glöggmys med samma folk. Som hjälp tar jag spenatsoppa med ägghalvor och fetaostmacka. Mumsigt!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Å va gott med spenatsoppa och ägghalvor! :)

Miss Agda sa...

Jag har problem med att kalibrera min polar fotpod fast det beror nog mest på min okunskap.. Fotpod är dock bättre än gps om man springer mkt i city där det är höga hus, gps:n kan lätt tappa kontakten med satelliterna. Det händer min sambo titt som tätt som har en gps.
Jag har också varit beroende av vaniljkesella, i våras slank det ner en burk om dan... mmm så gott!
Kram

Snorkkis sa...

Åh - jag fick värsta cravings efter vaniljkesellan nu; den är ju så god! Bra pass du hade och tack för inspirationen för fartlek igår; utfallet för mig blev inte lika lyckat men jag försökte ju :)

Löpning & Livet sa...

åsa: jepp, mums!

miss agda: det är inte så svårt som det verkar, men bra att ha en bana att springa på. kram

snorkkis: ja shit vad god den är, nu blev jag sugen igen! :)