onsdag 9 december 2009

Slutspurt

Dag 14 av 14 på mitt jobbmarathon. Känns fruktansvärt skönt! Imorn är det bara min morgonklass och en tågtid som är måsten. Så fort jag kommer på tåget ska jag släppa allt och bara vara. Hela helgen ska jag bara vara och bara njuta fram till tidig måndag morgon. Då börjar allt om med en tågtid och sedan kvällsjobb. Därefter åtta dagars jobb igen (men med en "ledig" dag där jag kommer stressa runt med julklappsfix hela dagen) innan hemfärd till värmland för fem dagars julledighet. Det är såhär man får göra när man är timanställd och måste tänka på att få ihop tillräckligt med timmar. Men jag klagar inte så jättemycket, jag har fått välja de tider jag vill och har jobb december ut. Hur det blir därefter vet jag inte. Avdelningen jag jobbar på ska läggas ner vid årsskiftet, men jag hoppas att jag kommer behövas på andra ställen i huset. Om inte får jag väl söka timvik på andra äldreboenden. För även om jag inte jobbar med det jag vill och ska, trivs jag rätt bra bland de söta gamlingarna. Så ytterligare några månader kan jag absolut tänka mig att jobba på andra liknande ställen. Men även om saker och ting brukar lösa sig på något sätt för det mesta gillar jag inte att ha ovissheten hängande över mig.

Jaja, nog om det. Denna vecka börjar jag min maraträning på riktigt. Förra veckan var ju lite av en tjuvstart med en liten stegring i distans jämfört med föregående månads minimängd. Denna vecka trappas det upp ytterligare ett snäpp. Övrig räning kommer dock att minskas ned till mini (Inte helt, jag ska ju på bloggevent på lördag och jag ska ju morgoncykla imorn! Och lite egen hemmayoga kanske hinns med idag.) på grund av Stockholmsresan. Men det passar ju faktiskt helt utmärkt. Det är ju lite dumt att öka på det totala antalet träningstimmar för snabbt. Jag vill inte bli skadad eller sjuk. Appropå sjuk var jag tidigt imorse och lämnade två rör blod på vårdcentralen. Ska bli spännande att se hur mitt hb och järnvärde ser ut den här gången. Jag hoppas på nya järntabletter, jag vill bli pigg igen!

1 kommentar:

Em Löfgren sa...

ojoj vad du jobbar!! sannerligen ett maraton! hoppas du får maratonvila lite sen!