fredag 18 december 2009

Mera kortislångpass

Förra veckan dryga 17, denna vecka dryga 18. Jag trappar upp sakta men säkert. Och jag ligger några steg före då långpassen egentligen inte dyker upp förän nästa vecka och då på 16km. Fast vid 16km går min långpassgräns. 16 är vanlig distans och 17 är långpass. Nästa vecka planerar jag för 19-20km.

Idag var det inte riktigt lika isiga vindar ute som igår, men kallt var det ändå. Mina nya vantar höll kanske inte riktigt måttet då jag trodde jag skulle förfrysa hela händerna de första tio minuterna. (Ska nog ta till mig rådet jag fick i inlägget nedan om att ha ett par tunna vantar under när det är såhär kallt.) Sedan var jag varm för det mesta, men mot slutet kom kölden tillbaka igen. (Dock höll de bra mot vinden för jag kände inget blås igenom.) De sista två-trehundra metrarna blev händerna varma igen. Så varma att jag trodde jag höll på att förfrysa, och typ tappa dem, på riktigt. Men jag överlevde trots allt och kan kasera in ytterligare 18,1km till samlingen. Förutom kylan (och att jag blev både hungrig och kissnödig efter ett tag) var det ett skönt pass. Musikhjälpen i öronen och huvudet fullt av tankar. När jag kollar träningsdagboken nu så ser jag att även veckodosen börjar öka upp. Om några veckor är jag uppe i min "normala" dos av kilometrar.

Efter dusch, matlagning och ätande spenderas kvällen i soffan med massor av julmust och lite (ok, ganska mycket) ekologiska chips. Krispiga och goda. Lite julklappar har jag också slagit in och snart ska jag nog krypa ner i sängen och bläddra i nya Fitness (som kom idag), senaste Svensk Idrottsforskning (som kom tidigare i veckan) och en Cosmopolitan som jag fick vid en gratisutdelning på stan igår. Bara Runners World som fattas.

Jobb hela helgen sedan, precis som nästan alltid alltså. Bara att göra det bästa av situationen.

Hoppas ni får en mysig helg!

Inga kommentarer: