tisdag 5 maj 2009

Loving Body Balance

Första gången jag testade Body Balance gillade jag det. Men jag tyckte vissa rörelser gick lite väl snabbt eftersom jag var van vid långsamma yogarörelser. Andra gången gillade jag det ännu lite mer och hängde med lite bättre. Tredje gången (i söndags) insåg jag på riktigt hur bra det är för mig och idag älskade jag det. På ett sätt älskar jag yogans lugn och harmoni och att varje rörelse får ta tid. På ett annat sätt älskar jag Body Balancens flöde och styrkan den får mig att känna. För stark är precis vad man känner sig. Att stå i olika krigarpositioner i sammanlagt 8 minuter är jobbigt. Men man känner sig stark och man känner sig snygg. Man är stark och snygg!


Det är även fascinerande hur yogan (och till en liten del balancen) har fått mig så himla mycket smidigare. Jag är fortfarande stel i vaderna och kommer inte riktigt ända ner med hälarna i golvet i hunden. Men både rygg, höfter och baksida lår är sjukt mycket smidigare nu än för 7-8 månader sedan då jag började yoga regelbundet. Jag har en mycket bättre kroppskontroll och jag är liksom starkare inifrån och ut.

Jag vill köra body balance (och yoga) hela tiden! I´m loving it!

5 kommentarer:

Malin sa...

Tack för dina ord! Jag vet ju som sagt innerst inne att det är helt sant. Veckorna mellan Göteborgsvarvet och Stockholm marathon ska jag ta det väldigt lugnt. Mest bara "hålla igång" benen lite och som du säger vara extra noga med maten. Har du själv något exempel på när din träning snarare har bromsat dig än tagit dig framåt? Det kanske skulle banka i lite vett i mig! :(

Em Löfgren sa...

hmmm hmm hmm ja du måste ju vara så positiv av en anledning! så hmm!! jag kanske ska testa då ;)

Malin sa...

Ja skulle verkligen behöva/vilja få in ett yogapass per vecka. Tyvärr inte alltid så lätt att få tid till allt :(

Anonym sa...

Be The Center In The Storm - Stand Strong And Centered, Be A Peacefull Warrior!
LOVE THE FLOW!
/J

Löpning & Livet sa...

malin: det låter bra.

jag försöker ju verkligen lyssna på kroppen och vila när jag känner att det är påväg. för nästan ett år sedan, efter gbgsvarvet förra året, kände jag mig väldigt sliten och träningen började gå sämre. då totalvilade jag i 8 dagar. rörde knappt mer på mig än gick till affären etc..

sen hade jag en liten dipp för några veckor sen och då vilade jag lite extra..

em: haha, do it!

malin: nej det är ju inte alltid det tyvär..

jim: som alltid alltså :P