tisdag 5 maj 2009

En himla massa träning

Cyklingen igår gick bra. När passet krockar med veckans populäraste corepass kan man inte vänta sig så många deltagare, men de som var där körde på grymt bra! 4st 6 minuters intervaller på 85% av max med 3 min vila på 65% är sådär lagom jobbigt och mina ben var glada hela tiden, nice.

Efter coren var det dags att öva. Det pågår nämligen ett battle mellan mig och två boys. Fråga mig inte hur det började, men nu är det blodigt allvar! :) Det handlar om bänkpress, en övning som jag, liksom knäböj, var riktigt stark i en gång i tiden. Tyvärr gäller inte det längre, jag har blivit pinsamt svag! Sånt gillas som bekant inte, och vad som inte heller gillas är när någon är bättre än mig. Den ena mannen har jag inte sett in action, han skryter mest om hur stark han är ;) Den andre mannen tar för närvarande typ 20 (!!!) kilo mer än mig.. Så jag måste öva, öva, öva så jag kommer ikapp nångång! :D

Förutom bänkpressen körde jag och den lite mer ödmjuke mannen lite övre rygg övningar och ytterligare en bröstövning. Tror faktiskt att jag har lite träningsvärk. Massor av träningsvärk har jag dock från söndagens Body balance. Min rumpa och mina framsida lår plus ryggen stramar rejält. Härligt att det är dags i kväll igen. Då ska jag på utflykt till Sportlife Kållered och vara med när den kaxige mannen teamar med en tjej som jag tyvärr glömt namnet på.

Och just det, jag har ju sprungit också! Egentligen stod kort backe på schemat nu igen, men jag kände mig dels lite sliten och dels ville jag få upp lite fart i benen och bygga upp lite självförtroende inför morgondagens Vårrus. Att det ösregnade och blåste sjukt mycket gjorde också att det tog emot att ta sig iväg till Skatås. Fråga mig inte varför, borde ju inte vara jobbigare än att springa i stan..

Iallafall så blev det en runda på totalt 12,4km, varav 6,5km fartlek med en genomsnittspace på 5:02 min/km. Detta med joggvilan inkluderad så jag är sjukt nöjd! Målet var inte att pressa mig hårt, utan mest hitta en skön lite snabbare fart och ett bra flyt, vilket jag även lyckade bra med. Så nu sitter jag här med lite större självförtroende och förhoppningar om att formen finns nånstans i närheten och förhoppningsvis är redo att plockas fram den 30:e maj.

8 kommentarer:

Susanna sa...

Oj vad du tränar! Då kanske du inte vill följa med och träna ben med mig senare idag då nej...
Spännande det ska bli att se hur det går att springa vårruset, det är ju inte direkt den typen av träning du har hållt på med, men det känns ändå som om du borde ha blivit snabbare än förra året. Spännande, jag håller tummarna!

Anna sa...

Sjukt bra tränat säger jag! Bra fartlek hade du också.

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Gjorde inte du ett kanonvårrus förra året? Tycker mig minnas det.... Grymmebra form du är i, du blir farlig som attan :)

Annika sa...

Oj vad mycket träning! Hur hinner du med dig? :) Bra jobbat!

Jag har fullt sjå att få till ett pass om dagen trots att jag bor, i stort sett, vägg i vägg med gymmet. Mycket tid går till dusch och mat tycker jag också... men du inspirerar iaf.

Kan rekommendera x-fit absolut. har typ lika mycket träningsvärk idag som efter hela BBC-lördagen. Gött! :)

MarathonMia sa...

Du är ju hur grym som helst! Rid vidare på vågen och surfa dig fram den 30:e!

Snorkkis sa...

Du tränar som en maskin! Och fartlek - det lät bra.

Anonym sa...

å HUR hamnade JAG i den battlen?
Ja driver ju bara med er (framförallt Niklas för att han inte tar mer)... men visst.. GAME ON! ;)

Löpning & Livet sa...

sus: det hjälpte inte att du höll tummarna :)

anna: thanks :)

anna: njo.. kanske det.. ok iaf :)

annika: ja det tar ju lite tid.. men det är ju mitt liv :)

mia: I´ll do!

snork: haha, ja så kan man kanske se det :)

jim: det var du som startade batteln!! :)