söndag 17 maj 2009

1:45:08!

Jag har inte hunnit blogga eftersom det bara var att hoppa i duschen och svida om till partyoutfiten så fort jag kom hem igår. Sen har lite andra saker kommit ivägen, men bättre sent än aldrig.

Vi var på plats på startområdet flera timmar innan det var dags att springa iväg, men jag gillar att sitta och ta det lugnt, ladda och äta sista mellanmålet. Kolla lite på alla människor och bara njuta av solen och gemenskapen. När klockan började närma sig 14 och första start var det dags för en miniliten uppvärmning och sedan en ganska lång väntan innan klockan slog 14:27 och det var dags att ge sig iväg.

Som vanligt var det rätt trångt i början, men denna startgrupp passade mig och mitt tempo mycket bättre än den jag stod i förra året. Jag kunde springa på någorlunda obehindrat med några få undantag vid smala passager och vid vätskestationerna. Första kilometern gick på strax över 5min och så även de 9 efterföljande. Vid 10km konstaterade jag att jag låg på ungefär samma fart som förra året (runt 5:10min/km) men med en helt annan känsla i kroppen. Då kändes det segt och jobbigt, nu kändes det lätt och behagligt. För att inte börja tänka på tider och på om jag skulle kunna springa på ungefär samma tid som förra året (hade ju planerat att komma i mål på en tid runt 1:52 ungefär) eller bli stressad över att få jättemycket sämre tid slutade jag kolla klockan här.

Fortsatte springa på i ett lagom ansträngande tempo. Inte särskilt jobbigt, utan strax över bekvämlighetsfart, i ett skönt flyttempo helt enkelt. Hittade ett skönt flow och fokus (ni som såg mig och ropade på mig inte fick någon reaktion; jag är totalt inne i mig själv och min värld så det är ingen idé att försöka få kontakt :) ) och upplevde bara lite seghet uppför götaälvbron och sista biten uppför avenyn. När jag passerade 17km ökade jag upp farten något för att sedan öka ännu mer sista kilometern och slutligen spurta sista biten.

Kollade klockan när jag passerade mållinjen och höll på att dö när jag såg klockan! 1:45!! Totalchock! Trodde nog att jag skulle kunna komma in under 1:50, kanske ner mot förra årets tid på 1:48:21, men inte så här bra! Sjukt nöjd!!

Ingen speciell uppladdning bakom mig. Har knappt dragit ner på träningen, inte laddat nåt extra med maten mer än två påsar vitargo och framförallt gav jag inte max. Jag höll bara ett lagom jobbigt tempo som aldrig upplevdes slitigt. Undrar hur det hade gått om jag laddat bättre? Om jag vilat mer och maxat? Jag är nog i form. Känns trygg och bra inför maradebuten!

1:45:08 ger en pace på exakt 5:00 min/km. Jag ökade alltså rätt rejält sista halvan.!

(För den som är intresserad låg min genomsnittspuls på 86% och högsta noteringen på 94%.)

31 kommentarer:

Sara (Träningsglädje) sa...

ska bli spännande att se hur det går på maran. stort grattis!!

Katarina M-I sa...

Snyggt disponerat lopp!

Bara att glida vidare nu och toppa upp inför maran. Det lär gå kalasbra med den känslan du har i kroppen:)

Grattis!

Lotta sa...

Stort grattis till en kanonbra tid!!

Anna (Orka mera) sa...

Låter som ett härligt pass. Bra disponerat! Måste kännas kanon att ha i bakfickan inför maran! Spanade efter dig men såg dig inte den här gången. Kanske inte så konstigt bland hur mycket folk som helst :)

Anna sa...

Åh vad bra Andréa. Så jäkla kul att du slog rekord och med så mycket. Och dessutom tjusigt att öka sista milen, jättebra jobbat! Vi ses på startlinjen nästa år!!!

Malin sa...

Tack detsamma! Jag som trodde att du skulle springa ett snabbt träningspass! ;) Liiiite mer än så var det väl?

Marre sa...

Grymt bra jobbaat!!!!!

Cecilia sa...

Stort grattis till nya rekord-tiden! Vilket genrep inför den 30 maj!

Erika sa...

Grattis till PB och ett fint lopp!

carro sa...

Snyggt jobbat! Var nu riktigt stolt över dig sjlv.
Hade vart kul att köra ett pass tillsammans. Vi bor ju trots allt i samma stad;-)

Anonym sa...

Härligt jobbat!!! Fantastiskt att titta på klockan när man får en sådan överraskning!! Grattis!!

Snorkkis sa...

Häftigt att känna att du är i form, och att du inte tog ut dig max med den tiden!

Unknown sa...

Grattis till en kanontid! :)

Cicci sa...

Härligt, bra jobbat! =)

Annika sa...

FAN vad grymt! :) Grattis! Måste kännas så otroligt skönt...

Malin sa...

Härligt!! Bra jobbat!

ebba sa...

Wow jag är lite av en hemlig beundrare, tränar också i skatås men har aldrig sett dig live, haha och nu fick jag alltså reda på att du var i samma startgrupp, tufft! bra jobbat! tog också nytt PB med 1:42 och är rätt nöjd, men kände precis som du att jag inte upplevde mig trött efteråt eller under varvet, tänk va om man tightat till och öst då hade man ju kunnat dra under 1.40! tufft av dig att springa varvet och sedan maran, lycka till! och grattis.

Sofy sa...

SNYGGT!!!! Du kommer, som sagt, krossa på maran!

Silverscreen sa...

Grattis till en bra tid och så :) Skönt att känna att kroppen tycker om att springa kan jag tänka mig. Kommer ju gå kanon på maran!

MarathonMia sa...

Helt fantastiskt!

Malin sa...

Okej, jag är ganska snabb! :)
Men i takt med att man blir bättre så flyttas också gränsen för vad som är långt, snabbt osv. :(

Ska försöka att berömma mig själv lite mer!

Jag tror att jag såg dig i lördags förresten. Men när jag väl insåg att det nog var du så var du en bra bit bort och det kändes dumt att springa ikapp och hugga tag i dig! :( Det var efter loppet. Hade du en cerise jacka?

Vad larvig jag är! Klart att jag skulle sprungit ikapp! :P

Anonym sa...

Grattis!! Vad duktig du är!! Jättebra tid!
Det kommer att gå kanon på maran.

'kram'

Karin sa...

Grattis till PB! Grymt bra sprungit, att öka så sista milen!

Löpning & Livet sa...

tack alla söta människor!

Löpning & Livet sa...

malin: ja jag hade cerise jacka, synd att du inte kom fram! :)

carro: klart vi ska! :)

ebba: grattis till en supertid!

Em Löfgren sa...

snyggt jobbat!!! Hurra!! vilken bra tid! =) wow! var stolt! sträck på dig! =)

emilia sa...

Jätte bra jobbat!

Alex sa...

Grattis! Vilket resultat!!

Magnus sa...

Riktigt fint personbästa! Ditt genomförande påminde ganska mycket mitt eget, en lyckosam disponering som gav resultat! Bra kämpat:)

Dessi sa...

Grattis till en skitbra tid! :D

John Edberg sa...

Hej!

Du verkar kunna det här med löpning. Grymt imponerad över att du hinner deltaga i alla dessa lopp. Själv springer jag bara Göteborgsvarvet och nöjer mig med detta. Har du någon bra musik att rekommendera? Håller med om att musiken betyder mycket för löpningen. Just nu lyssnar jag till Metallicas Death magnetic, men en låt som alltid är med som har riktigt go löptakt är Timo Räisenens promised child. Funkar alltid på upploppet.
Riktigt bra blogg du har.

Mvh John Edberg