onsdag 13 maj 2009

Intervallrapport

Trött, blåst, mjölksyra och pipande andning. Så kan gårdagens intervallpass bäst sammanfattas. Sprang alltså ihop med Martin och vi började med en lugn och skön uppjogg på drygt 4km ner till valhallabanan. Väl där delade vi på oss. Jag skulle köra 3 x 4 x 300m och han 6 x 5 x 200m (tror jag). På banan fanns några jobbiga kids som cyklade runt och var allmänt i vägen, ett gäng boxare (eller vad de nu var) som stod och övade slag i luften och en sjukt snabb kille i spikskor. Kände mig först väldigt kass och som en sorglig wannabelöpare. Fast sen skärpte jag till mig och tänkte att jag ju kunde studera hans teknik och kanske lära mig nåt. Och sen fanns faktiskt också några fler, en kille på ungefär samma nivå som mig och Martn och en mamma och dotter (?) som var mycket långsammare.

Min asmtamedicin är på de sista doserna och tydligen fick jag inte i mig tillräckligt för efter varje intervall hade jag halv andnöd och väldit pipigt flås. (Men ingen medcin med mig såklart) På bortre långsidan blåste det motvind och steget, som ändå kändes rätt bra på första långsidan, tappades totalt där. Lite magont, träningsvärk i ländrygg och sida av magen och allmän seghet bidrotg även det till känslan av ett ganska dåligt pass, men som jag ändå på något sätt är rätt nöjd med. Följande pacer bör dock tas med en nypa salt. Jag förstår mig inte på min klocka. För varje "lap" visas två pacer. En snabb och en långsam. Genomsnittssymbolen ligger så konstigt i displayen att det är svårt att avgöra vilken av pacerna som egentligen är genomsnittet. Nu när jag tänker efter antar jag ju att det är den långsammaste av dem och att den snabba är maxhastigheten. Men de pacerna var sjukt långsamma och kan verkligen inte stämma! Jag sprang verkligen snabbt och sen när jag räknade själv så stämmer de inte det minsta.

Här kommer iallafall de pacer som stämmer bäst enligt mina egna uträkningar men antagligen är fel enligt klockan. Varför mäter den hela tiden för kort föresten? Enligt info är banan 317m. Klockan mäter hela tiden runt 300. Ok att det flera på några meter, men inte femton!):

1: 03:54
2: 03:45
3: 03:44
4:03:38
5: 03:43
6: 03:45
7: 03:45
8: 03:45
9: 03:49
10: 03:47
11: 03:45
12: 03:43


Som sagt; ta med en nypa salt. Jag va kanske inte riktigt såhär snabb.. Drygt 3km nejogg hem sen och därefter lite tacosätande. Bra med en vän som både bjuder på maten och lagar den :) Tack för det!

Idag är det den vanliga onsdagsvilan. Massa saker att fixa med först och sen jobb ikväll. En hel del jobb nu och tur är väl det. Jag kanske inte har något jobb alls i sommar (Skulle ha jobbat på jobb nummer två som är en kommunalägd bad- och träningsanläggning och därigenom måste ge de som omfattas av LAS företräde. Bra för dem, dåligt för mig som timanställd..) fick jag reda på igår (därav fb-statusen om ångestklumpen i magen). Kul att få veta det nu liksom.. Jaja, tänka positivt och allt sånt. Jag ska, jag lovar!

8 kommentarer:

Cizzi sa...

Hoppas det löser sig med jobb i sommar. Det är inte kul när planerna går i kras... Själv kommer jag vara en ledig/arbetslös egen företagare med hopp om en bra höst ;) Jag får se det från den ljusa sidan.

Anonym sa...

Vi är jämnsnabba du och jag ;)

Malin sa...

Tycker det var väldigt bra tider! Du är snabb! :)

Erika sa...

Det löser sig säkert till det bästa till slut för dig!

Malin sa...

Startar i grupp 8. Lite surt... Men jag får väl sick-sacka som de flesta andra! :(

Susanna sa...

Nej åh din stackare, får du inte jobba där alls! Panik! Vi måste smida en bra plan till dig på fredag! Du kanske ska bli proffslöpare på heltid i sommar?

Cicci sa...

Nej nu är det inte länge kvar. Är du nervös? Eller kolugn kanske du som sprungit förut. Jag är lite skrajsen för om det blir 30 grader varmt och gassande sol på maran ... det känns tufft!

Löpning & Livet sa...

cizzi: ja det hoppas jag med!! lycka till själv med allt!

river: ja, fast sådär snabb var jag nog inte. men nästan kankse :)

malin: tackar (även om jag nog var lite långsamamre)

erika: hoppas!!

malin: aha.. men det är nog ok ändå tror jag..

sus: ja, betalar du så no problems!!! :D


cicci: nej inte länge kvar. är inte så nervös än, men det kommer nog!