lördag 23 maj 2009

Nightrunner

Igår jobbade jag till nio. Tog en snabbsväng förbi kvarterspuben och sa hej till de av mina kollegor som valt att gå dit efter kvällens partypass. Det är en grej vi börjat nu på sommarschemat. Partypass alltså. Varje fredag kl 17 är det ett nytt pass, olika typ av träning och olika teman varje vecka. Därefter går de som vill ner för lite afterworkout på kvarterskrogen bredvid. Igår var det army training med 90-talstema som stod på schemat och tjejerna som höll i det hade klätt på sig sina snyggaste 90-talskläder coh spelade skön nostalgimusik. Jag jobbade ju som sagt så jag kunde tyvärr inte vara med, men ett och annat foto hann jag med att knäppa såklart. Den 26:e juni kommer jag och min vän och kollega Carro köra ett partypass cykel. One hit wonders i partyputfits kommer det bli. Ni är såklart mer än välkomna! (Har någon en snygg glitterklänning att låna ut är det också välkommet!)

Men nu blev det ett väl långt intro. Det jag skulle komma till var att efter jobbet och den där snabbisen på kvarterspuben gick jag hem, och bytte till springkläder. Kanske inte jordens smartaste grej att göra när man har känt av förkylningssymtom under dagen, men jag var helt enkelt tvungen att komma ut och få lite luft och rensa tankarna lite.

Underbart! Snabba, pigga ben och lätt i kroppen. Lagom kyligt, skymningsljus och nästan inget folk ute. Tankarna skingrades kanske inte helt, men det blev helt klart lite mer ordning där inne i huvudet. Efter en lugn och skön runda (som trots att det kändes plättlätt gick i 5:34-tempo) på 8,8km landade jag i soffan runt halv elva. Lite mat och dusch på det och allt känns mycket lättare. Prova!

Idag är det jobb hela dagen. Ute är det sol..

3 kommentarer:

Snorkkis sa...

Lät som en skön runda, som tjänade syftet att få frisk luft, lufta p benen och rensa tankarna!

Problemet om man springer sent tycker jag är att man inte kan sova riktigt bra då. ENdorfinerna är liksom lite för aktiva.

Malin sa...

Det låter ju grymt kul! Tänk om alla arbetsplatser var så hurtiga! :)

Löpning & Livet sa...

snork: absolut! fast jag sover nog bättre.. om jag inte kört ett jättehårt pass såklart..

malin: jo, fast så är det ju ett gym också :)