onsdag 6 maj 2009

Haha, vilket skämt!

På grund av Västtrafik (ok, kanske inte bara, men iallafall delvis) var vi sena till start och fick klättra över staketet för att komma in i startleden. Tittade mig omkring och insåg redan där att det bara var att glömma att göra en bra tid. Massor av folk. Massor av folk som definitivt inte såg ut att platsa där.

När startskottet gick fick jag såklart mina farhågor besannade. Vissa började gå redan efter 50m och andra sprang saktare än snigeltempo. Efter några 100m sprang jag om en dam i jeans, stickad tröja och ryggsäck. Hallå?! Vad gör du här liksom??

Första kilomtern gick på runt 6min och inte blev det mycket bättre heller. Kollade på klockan för skojs skull och upptäckte att pulsen låg på 78%. På tävling. Med massa Ventoline (min astmamedicin som höjer hjärtfrekvensen rejält) och adrenalin i kroppen. Nästan skrattretande.

Sicksackade mig vidare och när det börjar närma sig 4km kommer en lång och brant backe. Här kunde jag äntligen börja springa i mitt eget tempo och i den efterföljande nedförsbacken sprang jag så fort att jag inte hade kontroll över benen. Hoppades på att inte snubbla, fortsatte i samma höga tempo (nästan) resten av rakan in i mål.

Väl där stannade jag klockan på 21:45. Alltså nästan 2min sämre än förra året. Då stod jag längst fram, precis bakom de få elitlöpare som faktiskt är med. Idag hade jag ett antal hundra (tusen?) framför mig och det kändes typ som jag sprang om varenda en. Nästan.

Vårruset ska vara 5km. Någonstans i informationen står det att Göteborgsbanan är 4,6km. Enligt min fotpod var det inte ens 4,3km. Den kan ju visa lite fel, men 4,6km kan det bara inte vara. Så snabbt sprang jag inte förra året (typ 4:20-tempo eller vad det nu blir med en tid på 20:03) och så snabbt sprang jag definitivt inte idag (4:44-tempo).

Jaja. Jag hade lovat mig själv att inte bli arg. Så nu glömmer vi det här. Men tiden förtjänar inte ens att bli uppskriven på min lista i högerspalten. Jag hade ju inte ens en liten chans att göra mitt bästa!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en mindre rolig upplevelse. Hoppas att picknicken efteråt (för det är väl därför alla jeansmänniskor går där?) var bättre. Nu fokuserar du på Varvet... och den där maran då ;)

Anna (Orka mera) sa...

Nej vad tråkigt. Men det låter som mina fördomar om vårruset :)

Alex sa...

Jag sprang Vårruset för första gången igår och blev också hemskt irriterad på alla som inte kunde välja en lämplig start grupp. Jag startade i andra gruppen för att jag trodde att det skulle vara en lämplig grupp för mig. Men när man kom ner för första backen så var man ju redan ikapp de i första gruppen som gick(!!!) och blockerade vägen. Jag måste säga att jag blev rätt besviken, springa sick sack hela tiden och ändå inte komma framåt var inte vad jag hade väntat mig. Precis som du skrev kom jag loss rätt bra i sista backen och kunde nästan springa i mitt eget tempo in i mål. Men det kändes inte kul att komma i mål och känna att man hade så mycket mer att ge. Och då hade jag egentligen ont i en fot också..

Unknown sa...

Ja de där ryggsäcksdamerna undrar jag också över... Fast de är ju iallafall ute och rör på sig! Och de lär ju inte vara med på varvet! :)

Anna sa...

Vad har folk längst fram att göra om de inte ska kuta på! Jag tyckte att du var bra i alla fall.

Malin sa...

Just precis därför valde jag att strunta i vårruset! Jag är en alldeles för inbiten tävlingsmänniska för att stå ut med alla dessa människor som bara "ser det som en kul grej"! :( Nej, fy vad trist...

Ann-Sofie sa...

tävlingsmänniskan har talat ;) heja heja :)

Erika sa...

BLir galen på dessa latmaskar som sinkar andra... Det var samma på Tjejmilen och Lidingö Tjejlopp. Gaaah! Ställ er i rätt fålla liksom...

Löpning & Livet sa...

skönt att veta att det inte bara är jag som blir arg på sånt här :)