fredag 16 januari 2009

Fartlek och styrka

Jag velade länge över om jag skulle springa ute i en tempertur som jag egentligen gillar eller springa inne på band i värmen. Jag gillar som sagt när det är ett par minusgrader, men jag gillar inte att springa snabbt i den temperaturen eftersom alla lager med kläder gör att jag upplever det så mycket jobbigare. När jag sedan kom på att om jag sprang inne kunde jag köre lite kort styrka efteråt blev det till sist bandet som vann.

Fartlek stod alltså på schemat och fartlek blev det. 3km och 17min uppjogg följt av 6km och 30min fartlek (enligt programmet 31-32min, men benen var pigga idag) och till sist 3km och drygt 17min nedjogg. Ett bra pass! Benen var som sagt på bra humör trots army igår. Konstigt nog har jag inte någon träningsvärk, det är nog första gången, trots att jag körde på rätt bra igår.

12km att lägga till kontot alltså. Och sedan 30min styrka i form av två benövnningar på balansplatta, lite tåhävningar samt lite rygg och mage på boll. Effektivt och bra.

6 kommentarer:

Susanna sa...

Gud vad du har blivit duktig på styrkan! Bra jobbat!! Och du får det nästan att låta lite roligt att springa på band... :)

Erika sa...

Du får inte träningsvärk för att du är så vältränad :)

MarathonMia sa...

Grymt! Men att inte ha träningsvärk efter Army... hur går det? det fusket vill jag lära mig ;)

/Mia som har svårt att resa sig, gå och lider av varje andetag...

Anonym sa...

Låter riktigt effektivt och roligt! Jag väljer löpbandet idag.. Men nu var det på gränsen. 3 minusgrader går ju att springa i... Egentligen.

MarathonMia sa...

Jepp - 2 kids. Men de är så stora nu, Alex är 18 och Elin fyller snart 16. Husdjur... haha vi hade en kanin som vi skänkte bort i separationen, varpå dottern snabbt köpte sig en lila guldfisk... suck.

Löpning & Livet sa...

susanna: haha, vi får väl se hur länge det håller i sig :) Nä, men jag ska försöka få till åtminstone lite ben och bålövningar en gång i veckan.. och ett pumppass så hela kroppen blir genomtränad en gång per vecka, men jag har inte kunnat klämma in den nånstans de senaste veckorna.. :( Eg borde jag få in ett yogapass också, varför kan inte veckaan ha fler dar??!

erika: haha, tack :) Fast riktigt sån tur har jag nog inte.. misstänkter att jag efter nästa pass är tillbaka i träningsvärkens våld :)

mia: tydligen :) Jag trodde inte heller det, men det gick :)

malin: ja 3 minus är helt ok!

mia: ok.. men en lila guldfisk kan ju eh.. vara fin att titta på :)