Jag hittade ett recept i januarinumret av Ica´s tidning Buffé som jag tyckte lät väldans gott. Jag anpassade det så att det blev vegetariskt (dvs bytte ut de 500g skinka som stod i receptet mot en påse quornbitar) bytte ut bladspenaten mot babyspenat (men det kanske är samma sak?) och började laga. Blev hur gott som helst! Testa!
Ingredienser
300g quornbitar
2 msk rapsolja
1-2 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk
1 msk färskriven ingefära
2 msk färskpressad limejuice
2 msk socker1 tsk salt
1 påse babyspenat
Gör så här
1. Stek quornbitarna i rapsolja tillsammans med röd currypaste.
2. Tillsätt kokosmjölk, färskriven ingefära, färskpressad limejuice, socker och salt. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
3. Tillsätt bladspenat och låt koka ytterligare 1 minut. Servera med jasminris och gärna ananas i bitar.
Orginalreceptet hittar du här.
4 kommentarer:
Det låter väldigt smarrigt! Smart att bara ut skinkan... :)
Låter gott, men nu vill jag höra om hur det gick med dansen :D
Ser gott ut =) Tyvärr har jag lite svårt för kokosmjölk. Men det är väl en vanesak för en kräsen typ som jag.
malin: ja så gör jag ofta! Utgår från "vanliga" recept och byter ut köttet mot qourn eller liknande..
susanna: dansen gick ok :)
cizzi: aha.. ja då kanske det inte är nån bra idé att laga den här rätten :)
Skicka en kommentar