tisdag 13 januari 2009

6,5 + 6

Ibland funderar jag på om det är nåt fel på min kropp. Eller inte fel kanske, men om det är nåt konstigt med den. Idag är ett bra exempel. Imorse när jag släpade mig ut för en kort och lugn morgonjogg strax efter sex var benen sjukt stela, sega och ovilliga. Det var visserligen inte så konstigt eftersom jag hade 3 cykelpass igår. Jag hade väntat mig att de inte skulle vara alltför glada på mig. Sen har de varit lite halvdöda hela dagen och jag undrade hur plågsam eftermiddagens tempopass egentligen skulle bli på en skala mellan ett och tio. Så döm om min förvåning när benen helt plötsligt var pigga igen. De första minuterna gick kanske lite stelt, men ju snabbare fart på bandet (sprang inne för att verkligen kunna stegra farten successivt som mr Sz vill. När jag springer ute blir det lätt att jag ökar för mycket på en gång och sen inte orkar öka mer utan håller samma tempo resten av rundan.) desto piggare ben typ. Konstigt.

Kom precis på en bra grej med morgonrundan också. Jag fortsätter att hålla mitt nyårslöfte och springer de lätta distanspassen långsamt långsamt med låg puls. Men det braiga är att jag nu har kommit under 6min-tempo på samma låga pulsnivå (72-73% i genomsnitt). Nice! Fast då borde jag kanske börja jobba på att hålla ännu lägre puls.. ner mot under 70% hade ju varit fördelaktigt.. Jaja, vi får se hur det blir med den saken..

Nu skulle jag egentligen tagit mig an ett nytt projekt; att börja coacha min äldsta vän Jenny som äntligen ska börja träna och vill att jag ska ta mig an henne. Tyvärr fick hon förhinder så vi får börja på fredag istället. Hon vet inte vad hon givit sig in på. Jag är en hård och grym tränare! :D

4 kommentarer:

Susanna sa...

Coolt! Den där första rundan kanske fungerade som återhämtare? Eller så är du en superwoman helt enkelt, för det borde ju inte rimligen kännas lätt att springa efter tre spinningpass :D

Anonym sa...

Hej! Jag hittade din blogg och kände igen mig sjukt mycket i dina tankar om träning och din envishet;)Jag ska också springa sthlm-maran i år =)jag kommer definitift att besöka din blogg fler gånger =) kika gärna in på min om du vill! Mvh Lina

Löpning & Livet sa...

susanna: ja kanske.. fast den var jobbig! haha nä.. men mina ben är lite konstiga :)

lina: välkommen hit! ska kolla in din blogg!

Anonym sa...

Jaa du, det är lustigt det där. Känslan i kroppen kan förändras från ena sekunden till den andra!