torsdag 22 januari 2009

Det värsta jag vet är att vara dålig på saker!

Saker i allmänhet och idrott i synnerhet. Idag var det testvecka på armyn. Visserligen gick väl inte dessa superdåligt, men inte heller särskilt bra. Det jag var dålig på (SJUKT DÅLIG OCH DET HATAR JAG!) var en övning vi inte kört innan; så kallad plankgång. Precis som ordet antyder ska man stå i en planka och sedan förflytta sig framåt. Tvärs över salen och sen tillbaka. Det är inte så svårt, iallafall inte för andra. Men för mig var det tydligen det. Jag var så himla dålig att jag helst ville lägga mig ner och grina. Det värsta jag vet är att vara dålig!

Men testerna då?

Strikta pushups med näsan ända ner i golvet: 28st
Jägarvila utan vägg som stöd: 2min
Mountainclimbers: 38sek*

*Var tvungen att avbryta pga av att foten började gnälla lite och jag inte ville riskera nåt nu när den varit så glad hela dagen.

(Sökte på mountainclimbers på youtube men hittade bara mesvarianter av övningen. Hos oss gäller det att sätta fram foten på utsidan av handen, ända fram varje gång och kunna hänga med i ett visst tempo. När man inte orkar det mer måste man alltså ge sig.)

Kan ju inte direkt påstå att jag är supernöjd med resultatet, men jag gjorde mitt bästa. Och nu kan jag bara bli bättre. En konstig sak är föresten att jag alltid är som tröttast och sämst de gånger jag vilat extra mycket innan passet. De dagar jag haft vilodag på onsdag och/eller inte tränat på morgonen är jag alltid som sämst. Som sagt; min kropp uppför sig inte alltid så logiskt!

Men för att avsluta med något bra; foten gjorde, förutom under mountainclimbers´na inte ont alls!! Väntar ytterligare en dag med att springa, men på lördag kan jag förhoppningsvis testa! Hoppas tiden går fort!

5 kommentarer:

Sofy sa...

låter skitjobbigt. Och säkert bra.

Ps. Soffan är paxad i ditt namn!

MarathonMia sa...

Tänk på alla saker du är bra på! Vi har en Armyledare - Kalle -som är stor som ett hus, han är snabbast och starkast -Men han kan inte gå kräftgång. Det är stört omöjligt. Alla har vi våra svagheter, och börjar du skit på en övning - så kommer du vara bättre om ett tag!

Heja heja heja.

Susanna sa...

Jag känner igen känslan. Man vill INTE vara dålig på ett område som är viktigt för en, i detta fallet idrott. Men i de andra testerna var du ju hur duktig som heltst, så du får försöka koncentrera dig på det! Och hoppas hoppas att foten slutar dumma sig nu!

Löpning & Livet sa...

sofy: härligt!

mia: ja.. ska försöka.. :)

susanna: nej! jag vill vara BÄST HELA TIDEN! :)

Anonym sa...

Jag tror att många känner igen sig i det du skriver! Självförtroendet kan verkligen få sig en törn av sådana tester. Men misströsta ej, du vet ju innerst inne att du är en stark och vältränad brud! ;) Ibland är det tekniken som avgör och inte styrkan...