fredag 2 januari 2009

Kall, hal och långsam start

Nu kanske inte 5 minusgrader räknas som kallt, men för att vara Göteborg så är det kallt! Utanför mitt hus finns ingen snö men till min förvåning (och hjälp skulle det senare visa sig) fanns det både snö och is på andra ställen. 8km lätt distans stod på schemt och idag bestämde jag mig för att ta det där med lätt på allvar. Jag måste lära mig att springa de lätta passen långsammare och de hårda passen snabbare. Det är ett av mina nyårslöften, jag kom på det under tiden jag sprang och var som mest frustrerad över att det gick så SJUKT långsamt, kändes som om jag kunde ha gått snabbare. Dock hjälpte halkan mig lite genom att det helt enkelt inte gick att springa så värst mycket snabbare iallafall.

En sak jag inte gillar är att bli omsprungen. Speceillt inte av personer som inte ser ut som löpare. Helst blir jag inte omsprungen av några tjejer alls (om de inte ser ut att vara superbra då, men det ser man ganska lätt), killar bryr jag mig inte sådär jättemycket om sålänge de inte ser ut att vara helt kassa. Idag blev jag omsprungen av flera stycken under den knappa timmen jag var ute. Morr! Men det är väl bara att vänja sig, ska jag hålla mitt nyårslöfte får jag nog vänja mig vid den situationen.. Fast det är klart, om nån månad eller så har antagligen antalet löpare som är ute samtidigt som mig minskat drastiskt. Idag både mötte jag, såg jag och blev omsprungen av en himla massa människor. Tydligen många som ska börja sitt nya liv nu. Men som sagt, om någon månad och fram till april när folk börjar panikträna inför Göteborgsvarvet kommer jag nog bli desto ensammare.

Långsamma fakta:
Tid: 54:30
Sträcka: 8,5km
Pace: 6:25min/km
Puls: 72% / 79%

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett bra nyårslöfte! Kanske jag också skulle fundera lite över... Men jag håller med mig, det är ju jätte svårt.. Benen vill ju så gärna springa fortare! (Oftast)

Ruth sa...

jág känner igen det där om att inte vilja bli omsprungen! Man vill inte bara se ut som en löpare, man vill springa som en grymt snabb löpare! Låter som om jag ska efterapa ditt löfte!

Snorkkis sa...

Klokt att ha en definierad skillnad mellan hårda och långsamma pass. Där gör jag också fel... det är ju så bekvämt att hålla samma tempo konstant, men effektivare med variation! Se upp med halkan!

Andrej sa...

Puh...
Det värsta ja vet är att bli omsprungen/omcyklad. Fast i mitt fall är mardrömmen att bli det av tjejer.
Värsta fallet dock: en gammal man cyklade om mig på en oväxlad damcykel, när jag trampade på rätt rejält. (Fick sedan reda på att han var gammal tävlingscyklist, men ändå!)

Löpning & Livet sa...

malin: ja, eftersom det största felet motionärer som oss gör är att springa de hårda passen för lätt och de lätta passen för hårt kan det ju vara värt att tänka över :)

ruth: haha, gör det!

snorkfröken s: jo, det är väldigt lätt att falla in i sitt bekvämlighetstempo!

arj: haha.. inte kul! :)