torsdag 29 januari 2009

En massa förvirrad text

Ibland är det som att jag liksom tappar bort mig själv. Tappar bort mig själv och glömmer bort vad jag vill. Jag tappar fokus och hamnar i något slags vakum där varken får något gjort eller kommer vidare. Oftast händer detta i perioder då jag har mycket omkring mig. Det är som om jag liksom bara kan koncentrera mig på en eller ett par saker åt gången och blir det mer än så klarar jag inte av att göra någonting alls.

Just nu är det så. Samtidigt som jag ska försöka komma igång med min magisteruppsats måste jag börja leta jobb inför sommaren och framtiden. Jag måste försöka komma vidare med företagandet trots att min bästiskollega flyttat till Stockholm. Dessutom måste jag/vi hitta nya lägenheter och planera för flytt och allt vad det innebär. Mitt uppe i allt detta ska jag bli det bästa jag kan bli. Jag ska utvecklas och bli bättre. Bli snabbare och starkare. Bli uthålligare och envisare.

Träningen är det enda som fungerar för tillfället. Det ger mig glädje och energi. Problemet är bara att denna glädje och energi endast verkar gälla för just träningen. Till att träna har jag all energi i världen, men till alla andra saker finns inte mycket av den varan. Men det är sån jag blir. Har jag förmycket måsten på en gång hittar jag inte kraft att ens ta tag i en av sakerna. Jag sitter bara och stirrar på datorn eller lägger mig i soffan och hoppas att allt liksom ska lösa sig av sig själv. Men det gör det ju inte.

Nä, jag måste hitta fokus. Påminna mig själv om vad det är jag vill och bestämma mig för att ta mig dit. Att beta av alla saker på listan, en efter en. Bestämma mig för att jag ska ta mig vidare. Inse att jag är bra, att jag är stark och att jag kan!

Herregud vilket förvirrat inlägg detta blev. Nu tar jag paus från alla måsten och åker till Stockholm och gör det jag är bäst på. Träna alltså.

3 kommentarer:

Malin sa...

Det här känner jag igen, inte det minsat förvirrat för mig. Hoppas du hittar en massa kraft att lägga alla bitar på plats!

Em Löfgren sa...

jag förstår precis vad du menar! ibland är det som om man har en sån där skärmsläckare, precis som det finns på datorer.... man är liksom i vakuum, lite i hjärnkoma... mystiskt!
Men! det går ju att skaka liv i hjärnan och kroppen! fokus fokus! hoppas du hittar det snart!

Löpning & Livet sa...

Nu har jag tränat hela helgen och inte ägnat alla måsten en enda tanke, så det känns som det kan gå att hitta tillbaks till fokuset nu!