tisdag 27 januari 2009

Snabbdistans på bandet

Jag fick höra att jag är lite konstig som upplever mig så mycket tyngre bara för att jag har mer kläder på mig. Men jag kan inte hjälpa det. När jag har underställ och några lager till på mig kan jag bara inte springa snabbt. (Nu kan jag ju visserligen aldrig springa särskilt snabbt, men snabbt för att vara mig då.) Så när det återigen stod snabbdistans på schemat valde jag bandet och inte fullt så mycket kläder.

2km uppjogg följt av 6km snabbdistans och slutligen 2km nedjogg. Jag gjorde och höll mig inom de tidsmässiga ramarna som var 11-12min (jag gjorde 11:30min), 27-29min (jag gjorde 28:30) och 11-12min (jag gjorde 11min). Återigen; eftersom programmet egentligen är för snabbt för mig, är jag nöjd över att jag klarade att hålla mig under 29min! Genomsnittsfarten för själva snabbdistansen slutade på 4:45min/km. Helt klart godkänt.

Det var dock ett segt pass både fysikst och psykiskt. Men det är bra för mig att öva mig på de förutsättningarna. Det är konstigt hur jag kan uppleva det så mycket jobbigare att springa på band jämfört med ute.

8 kommentarer:

Em Löfgren sa...

oh jäklans! bra medelfart hörru!!

Anonym sa...

Men hörru! SLUTA nedvärdera dig själv! Tänk på att de flesta som läser din blogg inte springer milen på under 50 minuter, än mindre på 47. Du räknas ju till elitmotionär, vilket innebär att du springer fort. Iallafall i jämförelse med de flesta andra. Och vad ska man annars jämföra med? Sig själv? ja, då springer du också snabbt. Så det så! :) Klappa dig själv på axeln nu, istället.

Löpning & Livet sa...

emliscious: tackar! :)

mela: nä jag vet.. fast jag är ju faktiskt rätt nöjd! Menade bara att allt är relativt. Snabbt för att vara mig=bra, men inte snabbt om man jämför med många andra :)

Sofy sa...

Bravo. Du ÄR snabb! Du KAN det här! Jag håller med Mela!

Anonym sa...

Jag håller med Mela. Du springer BETYDLIGT snabbare än genomsnittssvenskan. Och du springer snabbare än de flesta tjejer som motionerar och dessutom är du en av de snabbaste i bloggarmaffian. Du är ju snabb!

Anonym sa...

spring naken nästa gång då.
DET lär gå snabbt isf..:P

Löpning & Livet sa...

sofy & river: tack för era snälla ord!

den självgode: svårt att gissa vem du är... ska fundera på saken, men jag tror tyvärr inte du skulle få se mig göra det.. inte ens om jag nånsin hamnar i ett tillstånd värre än i lördags! :P

Anna (Orka mera) sa...

Det ÄR jobbigare att springa med mycket kläder, du är inte alls konstig... Känns som man har ett gummiband runt låren när man ska pressa fram benen genom underställ å tio lager kläder. Skitbra sprunget förresten!