fredag 5 september 2008

Supereffektiv!

Innan jag delar med mig av receptet på Martins mammas supergoda vitkålssallad måste jag bara få skryta lite om mig själv. Jag har varit så himla effektiv idag och fått massor av saker gjorda! Allt som oftast är jag tvärt om, väldigt ineffektiv, men ibland får jag ett ryck och fixar massor av saker på en gång. Jag har:

1. Letat rätt på en doktorsavhandling och en vetenskaplig artikel (fast det sista var ju inte så svårt, bara att kolla i min artikelpärm) som behövs för några skoluppgifter.
2. Mixat och koreograferat klart den slutgiltiga versionen av mitt pass (kan det bli måndag snart så att jag får det första, hemska, passet gjort?!).
3. Ringt en vän som fyller 27 år idag (grattis igen!)
4. Shoppat 30 års present till min prins. Tyvärr kan jag ju inte avslöja vad det är, ni får vänta tills han har öppnat paketen på tisdag.
5. Impulsshoppat skor för 98kr till mig själv (på hm of course). Kanske inte världens snyggaste, men jag var i akut behov av ett par skor att ha innan stövelsäsongen börjar.
6. Impulsshoppat två nya teer; ett grönt som heter psyhco lemon och ett svart vid namn choklad mint. Det första dricker jag nu i denna stund och jag kan konstatera att det var ett bra köp. Enligt tjejen i butiken är det chili i det, vilket jag tycker gör att det får en speciell men väldigt god smak!

Det enda jag har kvar på min to do list är att bränna skivan med passet på samt cykla igenom det från början till slut. Sen ska jag köpa en stor påse smågodis och parkera mig i soffan resten av kvällen. Och dela med mig av receptet då:

  • Strimla ca 1/4 vitkålshuvud, jag använde osthyvel eftersom jag tycker att det blir bäst då.
  • Blanda 0,5dl vatten, 0,5dl rapsolja, några droppar vitvinsvinäger, ca 0,25dl salladskrydda och önskad mängd svartpeppar.
  • Häll dressingen över vitkålen och låt stå i rumstemperatur i någon timme.

I matlådan fanns en vegschnitzel (ibland är det skönt med halvfabrikat) ugnsbakade rödbetor och sötpotatis som jag marinerat i lite dijonsenap, olivolja, havssalt och dragon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

pshyco lemon är skitgott. Det vet jag.

Anonym sa...

Tack igen vännen! :-) Nu ska gamla Marie gå och sova. Behöver ju ännu mer skönhetssömn nuförtiden...;-)

Erika sa...

Vad effektiv du har varit! Jag ska defintivt prova vitkålssalladen, den lät jättegod :)

Trevlig helg och njut av vinet!!
Kram

Anonym sa...

Var med mor och far på middag igår och åt ett suuuuupergott ris! På tal om recept menar jag:-) Det kokades först, och kokades sen ihop med lite parmesanost, fetaost, vitt matlagningsvin och lite vitlök. Kanske inte världens nyttigaste precis, men jäklar så gott!

Löpning & Livet sa...

jenny: jo!

marie: haha, det är bäst! :)

erika: ja gör det!

Löpning & Livet sa...

marie: låter jättegott ju!