fredag 5 september 2008

Roliga saker

1. Fascinerande att träning med bara den egna kroppen som motstånd kan vara så jobbigt och ge så mycket. Än så länge är inte träningsvärken så farlig, jag är mest lite stel och trött i musklerna, men än ropar jag inte hej. Egentligen skulle jag och gårdagens instruktör springa 2,5:an i skatås det snabbaste vi kunde idag som övning inför Lindholmsstafetten nästa vecka. Nu blir det inte av (och det var inte jag som var vek och ställde in :P) vilket faktisk är ganska skönt om jag ska vara helt ärlig. Men inte blir det någon vila för det, idag MÅSTE jag cykla igenom mitt pass i sin helhet, jag kommer inte hinna under helgen. Imorn däremot ska jag inte röra mig mer än det som krävs för att shoppa loss på Ikea.

2. Jag har länge tänkt att jag ska kolla min vilopuls, men jag glömmer alltid bort det alternativt inser att jag inte orkar sova med sändarbandet på mig (har ett sånt där stelt och jobbigt, kanske blir lättare när jag köper ny klocka). Men nu testade jag åtminstone min puls i sittande vila. Den pendlade lite upp och ned och så fort jag såg att den var på väg nedåt blev jag "nervös" och då steg den ju såklart igen. Haha, vad är det att vara nervös för liksom? Iallafall så hamnade den runt 55 slag per minut, vilopulsen borde alltså vara några slag lägre än så. Jag ska försöka komma ihåg att kolla den på riktigt någon dag, men nu vet jag iallafall på ett ungefär och har något att utgå ifrån.

3. Det går att söka stipendier för uppsatser hos riksidrottsförbundet. Eftersom jag har bestämt mig för att fortsätta på min invanda bana idrottsnutrition även på magiseteruppsatsen, har jag nog en ganska stor chans att få ett. Hoppas jag iallafall! Söka ska jag definitivt, fast inte förän till våren.

4. Nu måste jag förka bringa ordning i min stressade hjärna där cykeltankar, pluggtankar, företagstankar, träningstankar, inredningstankar, 30-års-present-till-min-prins-tankar, det-är-så-mycket-jag-vill-ha/behöver-köpa-tankar och hur-ska-jag-hinna-allt-jag-måste-göra?-tankar trängs med varandra. Inte fullt lika roligt.

4 kommentarer:

Susanna sa...

Haha, jag blir också jämt nervös när jag ska kolla pulsen. Så fjantig man är! Jag får hitta något roligt att göra liggandes, typ kolla på tv, så att jag glömmer av vad jag håller på med, och sedan snabbt som tusan kasta ett öga på pulsklockan :D

Anonym sa...

Så du ska också springa Lindholmenstafetten? Jag är lite nervös inför det faktiskt. 2,5 km är ju galet kort och det innebär ju att man måste springa så snabbt. Det är jobbigt att springa snabbt och stressa....

Löpning & Livet sa...

susanna: haha, skönt att inte vara ensam :D

river: ja jag tror det.. om vi lyckas få ihop ett lag.. fast ananrs kanske någon kan springa två :)

ja, jag är lite rädd att jag antingen kommer börja alldels för fort (och dö efter 500m) elelr ta det alldels för lugnt.. hur springer man 2,5km liksom??

Anonym sa...

Jag ska springa som jag springer Tusingar. Sträva ner mot 4 min/km. I Maj klarade jag ju springa under 4min/km i 5 km så att klara det i 2,5 borde ju inte vara någon omöjlighet. Kul med stafett, man kanske springer snabbare bara för att man vet att man är en del i ett lag också?