onsdag 3 september 2008

Backlöpningen

Ett backpass på totalt 10km och 55:30min inklusive upp- och nedjogg, 15min löpskolning och 15min yoga senare är jag nöjd, trött och glad. Om jag inte hade varit så lat och bekväm av mig kunde ni ha fått se en bild med en leende jag på. Nu blir det inte så, ni får tänka er hur jag ser ut istället.

Förutom att det ösregnade under stora delar av passet är jag riktigt nöjd med min prestation. Lång backe brukar betyda en himla massa mjölksyra och en kamp mellan viljan och latmasken. Idag var viljan superstark, mjölksyran höll sig någonstans i periferin och latmasken sig på mattan. Däremot var det nog något "fel" på mina andingsorgan. Jag flåsade och lät som jag höll på att dö de sista hundra meterna (av totalt ca 300) i varje intervall. Pulsen var uppe på 91 procent av max, vilket är mycket för mig när det gäller backar. Det brukar annars vara så att mjölksyran tvingar mig att sänka tempot och därmed brukar jag inte komma upp högre än 87-88 procent av max.

Löpskolningen gick väl som den brukar göra det är liksom bara att genomföra. Yogan går bättre och bättre för varje gång och idag märkte jag tydligt hur jag blev mjukare och smidigare under det korta passets gång. Härligt! Det kanske finns hopp även för mig.. Måste försöka få in nåt riktigt pass någon gång emellanåt. Synd att att dygnet inte hade fler timmar och veckan fler dagar.

10 kommentarer:

Felicitas sa...

Riktigt HÄRLIGT jobbat!! :D Du är stark som en oxe! :D Och jag håller med dig om det där med timmar, dagar och veckor...

Anonym sa...

Jag har också sett dom där Yogaövningarna i nya Runners. Borde också kanske köra det lite då å då om det nu är så bra för oss löpare :). Tror också att jag ska gå på något Poweryoga eller Bodybalancepass på gymmet. Det borde väl vara lika bra? Jag har lite svårt att se mig själv stå och utföra Yoga i min ensamhet.

Anonym sa...

Bra jobbat på backpasset föresten!

Erika sa...

Att känna sig riktigt nöjd över ett träningspass när motivationen var låg innan är väldigt skönt för då kan man ta med sig den känslan till nästa gång motivationen tryter!

Själv har jag vila idag och är tokigt rastlös...

MarathonMia sa...

Jag riktigt känner löparglädjen (efter avslutat pass!)

Anonym sa...

Den finns på Virgin Superstar...

Sofy sa...

Wow! Bra jobbat tösen! fantastiskt starkt att genomföra ett sånt pass. Jag hoppade precis mitt morgonpass....eh..får ta det ikväll istället, eller backintervallar, inspirerad av dig!

Anonym sa...

Hej vännen, här kommer ett inlägg om nåt helt annat. Pratade med karolina igår och hon sa att det är helt ok om du vill beställa den där grejen du ville ha (pulsklocka??? har glömt vad du sa....) på nätet hem till Chris, så kan hon ta med den till sverige. Nätet är nog ännu billigare än att gå och köpa den i en affär. Kolla på nike.com, target, walmart, eller bara googla produkten och se var du kan hitta den. Hör av dig om du vill ha chris adress. Du måste nog beställa snart om den ska hinna komma. Hon åker till sverige om två veckor. Kramis!

Villa Carl Larsson sa...

Superb, du imponerar igen :) Bra jobbat. Du är verkligen jätteduktig. Kul att det kändes så bra också och att du själv är nöjd.

Löpning & Livet sa...

felicitas: :) Ja kan vi inte bara bestämma att det är så! Att dygnet har 30 h och veckan tio dagar??

river: jo det känns som att det är bra.. iaf för min stackars stela och osmidiga kropp :)

erika: ja det har du rät i!

marathonmia: ja, före var den inte stor direkt :D

sofy: ibland behöver man sova lite extra! Kör hårt ikväll ist :)

marie: ok, vad bra! ska kolla runt lite och se om jag hittar nåt..

jozan: tack för berömmet! :)