tisdag 10 juni 2008

Back to reality (och allergin är värre än värst)

Så var det slut på den ledigheten. Tror inte att jag kommer att ha fyra dagars sammanhängande ledighet på väldigt länge nu. Visserligen kommer jag inte att jobba så många dagar i veckan och inte så många timmar åt gången, men det är ändå skönt att få några dagar i rad så att man kan åka iväg och vila upp sig lite.

Vilat har jag verkligen gjort. Jag har visserligen tränat en del, men i övrigt har jag inte gjort särskilt mycket. Mest fikat, ätit glass, grillat, solat och badat faktiskt. Så borde man få ha det oftare!

En lite tråkigare sak är allergin (och tabletterna som nästan inte hjälper alls) som plågar mig med extrem trötthet och andningssvårigheter i samband med träning. Jag äter fler tabletter än jag får och blir därmed ännu tröttare. Funderar på att beställa tid på vårdcentralen och se om jag kan få starkare tabletter utskrivna. Kanske även en astmainhalator att använda när jag tränar.. (Men innan jag har tagit mig tid att ringa och sen lyckats få en tid kommer väl den värsta pollensäsongen vara över)

Igår sprang jag iallafall det där långpasset runt sjön Racken som jag skulle ha sprungit i söndags, men ställde in på grund av att jag var extremt trött och att det såg ut att bli åskoväder. Jag hade visst glömt att det var så backigt och jag fick till och med tillåta mig att gå lite i en av de längsta beckarna vilket inte händer ofta! Jag brukar alltid tvinga mig att springa vidare men den där backen tog liksom aldrig slut och nu när jag blir anfådd mycket lättare gick det helt enkelt inte. Eller det är klart att det hade gått om jag verkligen hade tvingat mig, men jag hade inte tillräckligt med mental ork kvar för att göra det. Får trösta mig med att jag faktiskt sprang i alla återstående backar sen, även fast de också var sjukt jobbiga. Så jag är trots det lilla nederlaget nöjd med de 18 kilometrarna i ett vackert sommarlandskap!

8 kommentarer:

Felicitas sa...

Jobbigt med allergi!!

Det funkar ju inte för alla, men ett tips är att kolla upp hyposensibilisering (i folkmun kallat allergivaccination). Under tre års tid går man och får allergenet insprutat under kontrollerade former (det är alltså inte cortisonsprutor!) och förhoppningsvis blir man i princip symptomfri. Jag själv går på hyposensibilisering (är inne på mitt tredje år nu) och tycker att det funkar skitbra. Redan första sommaren slapp jag allt vad antihistamin heter! :D

Kolla upp det!

Erika sa...

Usch, det är nackdelen med sommaren - all pollen! jag körde medicin en vecka sen gick det inte mer. Trött som ett djur. Nu nyser jag mest, men har nässpray och astmaspray till löpturerna/prommarna.

Löpning & Livet sa...

felicitas: har aldrig hört talas om detta, men det vore ju värt att prova! Får försöka ta mig tid att kolla upp det!

erika: ja det försör lite av det bra.. det är ju på sommaren man vill vara ute och träna som mest ju!

lina sa...

Härligt att du fått vila upp dig!!! Det är absolut värt att kolla hyposensibilisering, många blir helt av med sina besvär!

Löpning & Livet sa...

lina: ja det låeter verkligen bra!

Marica sa...

Japp jag ska ha min inhalator nu ska bara komma mig i väg till personalhälsovården....har funderat lite på zonterapi, har hört att det ska vara bra!!! Men jag har inte haft ett anfall på två år och fattar inte varför jag får det nu...*suck*

Unknown sa...

Tillägg till min förra kommentar (på nästa inlägg) - vila i kombination med medicin alltså. Hyposensibilisering låter ju helt fantastiskt!
Jag är så glad att jag slipper allt sånt, karlstackarn snörvlar konstant...

Löpning & Livet sa...

pain: ok.. konstigt att det bara kommer nu då!

mialena: ja det verkar superbra!