måndag 23 juni 2008

Body Pump

Eftersom jag, förutom att springa, inte gjort annat än legat i soffan och läst bok och bloggar hela dagen, bestämde jag mig för att träna lite mer. Det gäller ju att smida medans järnet är varmt. Eller nåt. Fast om jag ska vara ärlig hade jag nästan bestämt redan förra veckan att jag även skulle träna body pump idag. Så det gjorde jag. Himla smidigt att ha gymmet/jobbet bara några minuter hemifrån! Eftersom jag inte kört bp på flera månader bestämde jag mig för att köra väldigt lätt idag. Dels för att det antagligen skulle vara mycket jobbigare än vanligt och dels för att jag absolut inte vill ha nån träningsvärk from hell som förstör de närmaste dagarnas träningsplanering. På vissa muskelgrupper, benen (knäböj, utfall var superjobbigt ändå) exempelvis blev det lite väl lätt, men det var kul ändå! Kul att kunna "njuta" lite mer av att det är så roligt att träna och kul att inte vara helt död i slutet av varje låt som jag brukar. Träningsvärk kommer jag antagligen få ändå men förhoppningsvis inte så mycket och förhoppningsvis inte i benen. I triceps kommer jag garanterat ha träningsvärk, dipsen på slutet mördade de små musklerna. Även axlar var jobbigt, men det är det ju alltid, jag är ju så svag där.


Body pump 66 var det som tränades!


Av någon anledning har jag aldrig skrivit ut några vikter här, men någon gång ska ju vara den första, så här kommer de. Det som står inom parantesen är de vikter jag hade sist jag gick, för flera månader sedan. Vikt per sida:

Uppv: 2,5kg (3,5)
Knäböj: 10kg (16)
Bröst: 6kg (8,5)
Rygg: 7,5kg (9,5)
Triceps: 4,5kg (6)
Biceps: 4,5kg (6)
Utfall: 5kg (8,5)
Axlar: 3kg hantlar (3,5 på stång, 3kg hantlar)
(Mage: crunches och sidoplankan)

6 kommentarer:

Marica sa...

Hej!
Jag får ALLTID träningsvärk efter BP, oavsett om jag har lätta eller tunga vikter på. Själv har jag vågat mig på att träna ben och rumpa i dag så få se om jag kan springa i morgon.........

Anonym sa...

Det här med Les Mills är ju fantastiskt. Vi har ju tränat exakt samma pass idag med exakt samma musik fast i olika salar. :P Jag upplevde dipsen som det absolut jobbigaste under hela passet och det ska erkännas att jag satte mig på rumpan några gånger för att fuskvila lite :P

Felicitas sa...

Bra beslut där!! :D

Löpning & Livet sa...

pain..: haha, än sålänge kan jag röra mig obehindrat iaf.. får se hur det känns ikväll :D

river: ja lite coolt :D Jag fuskade också, pyttelite, satte mig ner under en reps hihi ;)

felicitas: ja jag antar att jag kommer att tacka mig själv ikväll! :)

Susanna sa...

Även om jag ibland tänker att jag ska ha lätta vikter av olika anledningar, slutar det alltid med att jag står där med tunga vikter ändå, bara för att inte verka svag, haha. Jag är lite fjantig på det sättet. Tur att du är mentalt starkare ;)

Löpning & Livet sa...

susanna: nej jag vet, jag har också problem emd det där.. fast nu kanske jag har blivit gammal och klok :D Man får tänka på morgondagen också :)