måndag 23 juni 2008

Älskade löpning

Premiärturen (och premiärträningen) efter totalvilan förstördes lite, men bara lite, av att jag glömde andas in ur astmainhalatorn innan jag gav mig iväg. Kom på det när jag sprungit några minuter, men jag orkade inte vända tillbaka, tänkte att det nog skulle gå bra ändå nu när det är regnigt och inte lika mycket pollen i luften. Det gick bra. Men det skulle ha gått ännu bättre om jag inte glömt den. Det blev lite tungt att andas, speciellt i uppförsbackarna, men det gjorde inte så mycket. Jag var bara så glad över att äntligen få springa igen! Tänk att 8 dagar kan göra så mycket för lusten och glädjen. Och orken, benen var nämligen piggare än någonsin och hade nog velat springa mycket snabbare egentligen. Nu hade jag ju dock bestämt mig för att bara ta det lugnt, och andingen hade antagligen inte hunnit med riktigt om jag låtit benen bestämma tempo, så de fick snällt lyda och springa lite lågsammare. 10km (minus några tiotal meter) på strax under 55min blev det tillslut. Helt ok och ungefär som jag hade förväntat mig. Imorn ska jag inte glömma att ta astmamedicinen!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att det kändes så bra att vara igång igen! :-)

Och tack för din snälla kommentar i min blogg!

Anonym sa...

det var ju snabbt ändå, du är alltså tokgrym med lite astmaspray i halsen!? =)

Anonym sa...

Bra jobbat! Måste vara härligt att vara igång igen :)

Anonym sa...

Härlig att du är igång igen. Jag hade 3 vilodagar förra veckan och även om det gick lite tungt idag så känner jag att jag är bättre utvilad än när jag bara har 1-2 vilodagar i veckan. Hoppas ditt BP-pass blir av. Vad gör du om det blir inställt? Lyfter skrot på gymmet?

Löpning & Livet sa...

elin: ja det är jättekul! :)

funrun: :D

anna: Jepp, nu börjar jag känna mig som vanligt igen! :)

river: Jo, man borde vila lite mer tror jag :) Om det blir inställt blir det nog ett inproviserat helkroppspass i gymmet ja..

Cizzi sa...

Åh, vad härligt att läsa! Hoppas det blir ännu bättre imorgon! =)

Anonym sa...

aj då, astma som inte sköter sig tillhör inte favoriterna. Inte minst när man börjar låta som en säckpipa!

Susanna sa...

Vad roligt att det gick så bra att springa, och framförallt att du tyckte att det var så kul!

Felicitas sa...

Åh, vad härligt att det gick så bra, jag visste det! ;)

Löpning & Livet sa...

cizzi: ja då ska ajg komma ihåg att andas i astamgrejjen! :)

ruth: nej, som tur är är det itne så allverligt, det går att springa, men det blir lite jobbigare :)

susanna: ja, att vila en vecka ibland är nog bra både för återhämtningens och motivationens skull!

felicitas: jo du som är så klok brukar ju ha rätt :D

Sofy sa...

TJOHO!!! Äntligen. Åh vad kul att du får dra igång igen. Jag har också längtat, ha,ha, ha...förresten verkade din midsommar kanonmysig!
kram

Erika sa...

Sweet att vara tillbaka på banan igen!

Löpning & Livet sa...

sofy:så himla skönt! Midsommar var supermysig och bra!!

erika: Super! :)