måndag 2 juni 2008

Ny vecka igen

Redan ny vecka, som vanligt går tiden fortare än fort. På torsdag ska jag åka på minsemster hem till mamma och pappa med familjer + vovvar! Jag har inte varit hemma sen i julas, så det är verkligen på tiden. Tyvärr ska inte Martin med men det får gå bra ändå. Jag tror heller inte att det är några kompisar som är hemma, men det är rätt skönt att bara vara hemma och umgås med familjen, gå i skogen, kanske åka lite båt och såklart springa en massa.

Sprungit en massa har jag även gjort i veckan som varit. 75,5km närmare bestämt vilket är rekord för mig. Det har mestadels varit lätta distanspass, men ett långpass, ett intervallpass och ett fartlekspass har jag även hunnit med. Är väldigt nöjd och stolt över mig själv som tränat så bra trots värmen! Jag är som sagt väldigt känslig för höga temperatrurer och tappar all ork och kraft så fort det är över 20 grader. Ju varmare det är desto sämre går det. Ett helkroppsstyrkepass hanns också med i veckan. Egentligen vill jag ju hinna med två, men det finns tyvärr inte tid för det, veckan har lite för få dagar/timmar/minuter. Huvudsaken är att jag hinner med ett pass så att inte musklerna på överkroppen helt förtvinar under sommaren :)

Ikväll väntar backintervaller i Skatås vilket jag faktiskt ser fram emot riktigt mycket! Det är kort backe (150m) som gäller och det känns inte alls lika jobbigt mentalt som lång. Det hade dock varit ännu roligare om jag haft nån att springa dem med.. Martin ska springa långpass så honom kan man ju inte lura med, och Ellen är på semester så hon kan inte heller följa med. Jag borde smitta ner lite fler vänner med löparbacillen.. Jag ska iallafall försöka få med mig mamma ut på långpass på lördag. Hon har nämligen lite av bacillen i sig. Men den var mer aktiv förr, innan hon insåg tjusningen med spinning, pump och annan gruppträning. När jag gick i gymnasiet var det mamma som sprang lopp och jag som mest sprang för att det var kul (Det kändes lite jobbigt att vara sämre än mamma, haha). Mamma innehar förövrigt fortfarande det officiella familjerekordet på tjejsidan när det gäller milen; 49 nånting från ett lopp i slutet av 90-talet. Men det rekordet är (förhoppningsvis) i fara nu :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul med en sportig mamma. Min mamma tycker träning är nästintill farligt (man kan ju bli skadad...) :)

Förresten det var ingen dålig löpvecka du skramlat ihop! Nästan 2maror ju

Susanna sa...

Oj, grattis till rekordet! Nu är jag ju nybörjare på dethär; vad skiljer egentligen distanspass och långpass?

Förstår att du längtar till helgen, hoppas det svalnar av lite så du får många chanser till att springa!

Cizzi sa...

inte illa sprunget hörrudu =) hoppas du får en bra vecka!

Löpning & Livet sa...

anna: Haha :) Jo sålänge hon jag vinner så :)

susanna: tacktack :) Långpass är väl eg en typ av distanspass det också, fast längre liksom.. Under distanspass håller man ett jämnt tempo även om farten kan variera. På långpass håller man en lugn fart för att lära kroppen att använda sig av fett som bränsle (för att på så sätt spara på glykogenet (kolhydraterna) som det bara finns en begränsad mängd av i musklerna) Hoppas du blev lite klokare :)

cizzi: tack de samma!

Anonym sa...

Men hey. Korta backintervaller låter passande i mitt träningschema och jag följer gärna med ut i Skatås och springer lite, men vill du ha med "River" i släptåg och vilken tid isf?

Anonym sa...

Ursäkta, men existerar inte jag? Jag har sprungit snabbare än 49 minuter 4 gånger.

Löpning & Livet sa...

river: Vad synd att jag inte såg din kommentar förän nu när jag kommit hem :( Hade ju varit trevligt med lite sällskap! Får ta det en annan gång!

emma: enligt dig och din nikegrej ja, men det är ju ingen officiell tid (tävling) Har du kallibrerat den än föresten? läste att man skulle göra det.. Hur vet jag dock inte, men det borde väl stå i instruktionerna.. ska föresten testa headsetet i nya datorn och se om det funkar där, annars ska jag köpa nytt i veckan om jag hinner, så då kan vi prata!