fredag 13 juni 2008

Otur

När jag satte mig på cykeln för att åka till jobbet vid kvart i sex tyckte jag att det var nåt som inte stämde, men jag intalade mig att det bara var inbillning. Vid första trotoarkanten förstod jag att det inte var inbillning utan punka på bakdäcket. Då kom det ett antal svordommar från min mun. Igår när jag ställde in cykeln i förrådet var det minsann ingen punka, hur har det kunnat bli det över en halv dag och en natt? (Antagligen för att jag råkat cykla i glas eller nåt liknande, men det har jag gjort hur många gånger som helst under åren och då har det minsann inte blivit nån punka!) Jag svor lite mer och sen fick jag lite lätt panik. Tänk om det inte går nån spårvagn som passar så att jag kommer i tid! Då får folk stå ute och vänta och bli arga! Snabbt tillbaka in med cykeln, upp med hjälm och gelsadel och skynda mig iväg till hållplatsen för att inte missa vagnen. Eftersom jag bara har cyklat till jobbet sen vi flyttade hade jag noll koll på vilka tider den enda vagnen som går direkt till jobbet går. Jag har fortarande noll koll, den gick precis när jag kom fram, men jag glömde såklart att kolla klockan. Jag tog en metro, gick på vagnen, skickade sms för att få biljett (hade inget värdekort) och började läsa i metron. Fredagen den 13. Jaha. Det var därför det var punka på cykeln just idag. Och jag som inte ens tror på sånt.

8 kommentarer:

Felicitas sa...

Åh, det där var ju verkligen typiskt! :) Jag som ska ut och åka båt ikväll! ;)

Unknown sa...

Jag har läst nånstans att egentligen händer mer oturssaker den 12e. Så du kan nog slappna av resten av dan, för punkan hände ju helt klart redan igår!

Cizzi sa...

Attans då! Jag ska akta mig för otur idag!

Anonym sa...

Jag hade ingen aning om att det är fredagen den trettonde... Tack för att du påminde mig... Aaahhh...Kanske lika bra att dra täcket över huvudet och somna om. Vågar man sig ut i skogen tro, eller kommer jag stuka en fot eller nåt? ;-)

Löpning & Livet sa...

felicitas: ja himla typiskt! Hoppas det går bättre för dig! :)

mialena: aha.. då borde jag ha fått min del av otur redan :)

cizzi: om det går?

marie: testa, man kan ju inte mer än ramla och slå sig :)

Anonym sa...

Typiskt. Men fantastiska Västtrafik tog väl dig till jobbet i tid? ;)

Löpning & Livet sa...

river: haha jo faktiskt :) Jag var där tio minuter innan öppning! 3:an kom precis när den skulle :)

lina sa...

Otur! Du är typ den första jag hört som upplevt denna otur just fredag den 13:e:)