lördag 14 juni 2008

Lördagsmiddag

När jag kom hem från ett misslyckat pass (ni som är medlemmar på funbeat kan läsa om det i min träningsdagbok) som jag inte orka älta mer nu, ville jag bara begrava mig i sängen och tröstäta glass direkt ur paketet, ni vet sådär de alltid gör på film. Nu hade jag ju ingen glass hemma så jag tog mig i kragen och lagade lite mat istället. Färskpotatis och rödbetor i ugn, hemmagjorda bönbiffar och yoghurt.

Om du tycker att det ser gott ut och vill prova så gör du såhär:

Skrubba så många färskpotatisar du vill ha, lägg dem i en ugnssäker form. Skala så många rödbetor du vill ha, skiva dem och lägg dem i formen. Häll över massa olivolja, timjan, rosamarin och flingsalt. Sätt in i ugnen, ca 225 grader i ca 30 minuter. Mixa en burk/tetraförpackning svarta bönor med valfri mängd soya, soltorkad tomat, färsk koriander, ett ägg, lite ströbröd som fått svälla i vatten, chilipeppar, svartpeppar, salt och vitlök. Forma till biffar och stek i smör&rapsoljeblandning eller annat matfett. Servera med en klick ekologisk yoghurt och dekorera med en korianderkvist. Ät och njut!

Till efterrätt blir det för min del en kanna te och en påse smågodis under en filt i soffan med en bra bok i händerna!

4 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Färskpotatis är helt underbart. Det brukar vi ha till i stort sett allt under sommaren hehe. Gott till grillat, till sillen osv.
Hoppas allt är bra!

Sofy sa...

Lät supergott!!!
Fan. Det gällde misslyckad träning och är inget vi tänker på mer nu, okej!!??
Jippie. Det gällde utökad utredning om astman/allergier. Att veta är bra, då kan kanske ni hitta en lösning!

Kram

Löpning & Livet sa...

jozan: jag gillar eg inte färskpotatis.. bara om man tillagar dem på det sätt jag gjorde; i ugnen med mycket olja och örter :)

sofy: det var helt ok! :) Den misslyckade träningen har jag redan förträngt :)

Anonym sa...

MMM gott, det får jag testa någon dag! Nadja