onsdag 4 juni 2008

Pollenallergi (förstöraren)

Eftersom det regnade nästan hela förra sommaren stördes jag inte så mycket av pollenallergin. I år är det värre. Trots att jag äter medicin (och blir trött och seg på köpet) får jag problem när jag springer. Jag blir anfådd för minsta lilla och det piper i bröstet när jag kämpar mig fram på trötta ben. Tur att jag har musik i öronen och slipper höra mitt pipande och rosslande, det skulle inte vara bra för självförtroendet direkt.. Det konstiga är att pulsen inte höjs mer än vanligt. Varje gång jag kollar på klockan så blir jag så förvånad över att pulsen inte är högre än den är. På andningen och i benen känns det nämligen som om jag springer på nära max. Känslan är inte rolig och det börjar ta emot att träna nu. Det är inga supertider jag får till direkt..

Jag får alltid en träningsdipp under sommaren, men förra året skärpte jag till mig ordntligt, och även om jag inte tränade lika mycket som vanligt så höll jag iallafall igång och kunde förbättra min tid på tjejmilen. Mycket var nog tack vare det svala och regniga vädret som betydde att mina allergibesvär var mindre.

Nu känns det som sagt väldigt motigt, men jag ska tvinga mig att kämpa vidare. För rätt som det är kommer det att börja gå lättare igen och jag kommer att kunna prestera. Prestera mera. (Som vi förövrig inte fick döpa vårt företag till. Bara att börja om från början då.)

9 kommentarer:

Marica sa...

Åhh vad jag känner igen mig men jag har i allafall inte behövt använda inhalator ännu i år, har du en sådan och måste du använda den?

Cizzi sa...

fan vad jobbigt. Hoppas verkligen att det år bra i sommar trots allergin =)

Varför fick ni inte heta Prestera mera? Det låter ju som ett kanonbra namn.

Sofy sa...

Attans då att ni inte fick ert drömnamn! Bara att jobba vidare som sagt. Lider med dig att det går så tungt att andas, det låter verkligen inget kul!

jag är övertgad om att precis som du också skriver, att all träning ändå gör fantastisk nytta och att du snart kommer att pinna på med snabba ben ( så snabba att jag inte har en chans att ta rygg, ha, ha...!) KRAM

Felicitas sa...

Jobbigt med allergin och trist med namnet.. :/ Men du ska se att ni kommer på något ännu bättre! ;)

Susanna sa...

Surt med namnet, och allergin också för den delen, men en stor eloge till dig som orkar kämpa vidare! Att träna inomhus är inget alternativ?

Anonym sa...

Trist med namnet och allergi-eländet. Har själv jordens kli-igaste ögon och stick i näsan men det påverkar (peppar peppar ) inte träningen.

Hoppas pollenet lugnar sig så du kan träna ordentligt. Och såklart att det regnar ner ett kanonbra företagsnamn i huvudet på dig :)

Löpning & Livet sa...

pain..: välkommen hit! :) Nej, jag har inte behövt använda det än, men funderar på att gå till vårdcentralen och få en utskriven!

cizzi. ja superjobbigt! både allergin och namnet.. Det var för likt några andra företags namn :(

sofy: jo nån gång släpper det ju som tur är! Ska göra allt för att hinna med dig :D

felicitas: jo vi får hoppas det, har du några förslag så tar jag tacksamt emot! :)

susanna: jo jag funderar på att testa.. problemet är att jag hatar att springa på band :) Men nån gång i veckan borde jag ju kunna klara av :)

anna: skönt att du kan träna utan problem! hoppas det ger med sig för mig snart också!

Anonym sa...

Ja visst är det jobbigt med pollenallergi, suck. Det är så sjukt varmt här (39 grader i solen igår) så jag orkar itne springar, börja bli lite orolig för tjejmilen som jag vill kalar på en bra tid, hmmm får allt ta tag i löpningen trots varmt väder. Nadja

Löpning & Livet sa...

nadja: Ja det är nackdelen med sommaren.. Men än är det ju länge till tjejmilen, så det ordnar sig nog :)