torsdag 12 juni 2008

Att leva som man lär..

..är inte alltid så lätt.. Jag vet hur viktigt det är att sova tillräckligt, men slarvar ändå. Det är ju roligare att sitta uppe och blogga, läsa eller nåt annat viktigt istället för att komma i säng i tid. Jag vet hur viktigt det är att äta ordentligt men ändå har jag en tendens att slarva och äta för lite ibland. När jag har mycket att göra och tiden går fort glömmer jag ibland bort att stoppa i mig alla mellanmål. Jag vet hur otroligt viktigt det är att vila tillräckligt, men ändå slarvar jag. Speciellt när träningen går bra, då är det ju så kul!

Men nu mina vänner ska jag leva som jag lär! Jag har länge velat fram och tillbaka över om jag ska ta en hel veckas totalvila under sommaren eller inte, men nu har jag bestämt mig. Jag fick en bok om återhämtning på posten igår och tar det som ett tecken. Det tillsammans med några kloka kommentarer till inlägget om snigelintervallerna gjorde att jag fattade det förnuftiga beslutet att nästa vecka blir en träningsfri sådan. Jag har funderat lite över vilken vecka som skulle passa bäst och kom fram till att kommande vecka passar utmärkt eftersom det är midsommar och vi åker bort över helgen.

Jag antar att det kommer kännas lite konstigt att vara frisk men ändå inte träna på en hel vecka, men jag ska försöka fokusera på hur mycket starkare och mer motiverad jag kommer att bli. För att inte tala om hur mycket tid jag kommer att ha över till att göra annat! Det är dock bäst om jag håller mig borta från funbeat under veckan. Går jag in där kommer jag få ångest av att se hur mina kurvor och staplar blir mindre och försvinner, samt hur mycket alla andra tränar (Jag vet! Jag måste sluta jämföra mig med andra!).

Jag tror att en veckas totalvila kommer göra gott för både kropp och själ. Även om jag oftast vilar två dagar i veckan samt har lugnare återhätmingsveckor ibland, har jag inte haft nån längre sammanhållen vila på hur länge som helst! Några dagars avbrott för förkylningar, en motivationssvacka och lite resor etc, men EN HEL VECKA har jag nog inte vilat sen förra sommaren tror jag. Att leva som man lär var det ja..

(Uppdate: Viloveckan börjar på måndag, så efter idag ska jag ge gärnet i tre dagar!)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg och många kloka ord. Jag borde också tänka lite i dom där banorna, men just nu är det svårt att ha en hel vilovecka för mig eftersom min träning delvis också är mitt jobb. Men om ett par veckor har jag bara ett pass som jag ska köra och då är det kanske perfekt att vila dom andra dagarna. Jag tror generellt att vi träningsbloggar vilar för lite.... Vad tror du? (Kul att du och jag alltid bloggar vid 6-7 på morgonen...)

Anonym sa...

KOmma i säng på kvällen ja... det är ju omöjligt. Så svårt att slita sig från alla bloggar och allt vad man håller på med. Jag ska också bli bättre på att sova!!!

Ha så skönt på viloveckan, din kropp kommer att tacka dig :)

Puma sa...

att man (jag) inte sover tillräckligt är helt och hållet kanal 5:s fel. jag kan inte gå och lägga mig utan att se seinfeld och ibland visas det inte förrän vid midnatt!!!

lite skönt med träningsfri vecka, njut av den! (framförallt - njut av hur mycket du kommer längta till träningen sedan!!!)

Anonym sa...

Hej!
Låter mycket klokt. Är det OK att jag på min blogg länkar till dig? Så kan man läsa lite oftare =)

Felicitas sa...

Jag tror att det är ett jättebra beslut med vilovecka! Har själv jättesvårt för alla puckarna du tar upp, dvs mat, vila och sömn... Men bättring är på gång! :)

Cizzi sa...

Låter som ett bra beslut. Det är så lätt att bara gå in i träningen och bara köra på för att det är så förbaskat kul. Rätt som det är har man kört slut på sig själv utan att ens märka när det skedde.... Så njut av vilan nästa vecka =)

Anonym sa...

Låter smart med en veckovila men jag tror jag skulle ha väldigt svårt med det :)Vad heter du på funbeat?

Anonym sa...

Det låter som en bra plan! :-)

Löpning & Livet sa...

river: jo det är väldigt lätt att glömma bort att vilan är halva träningen..

anna: ja jag vet! :)

puma: haha, jag ser typ inte alls påt v nuförtiden men jag har ändå supersvårt att lägga mig i tid!

cicci: det är helt ok!

felicitas: vi kanske kan ha vilovecka tillsammans? :) Lättare att vara två!

cizzi: jo och det vill man ju inte!

elin: jag heter Andréa Hultgren

elin: jag hoppas det! :)

lina sa...

Väldigt klokt beslut av dig! Kul att höra sedan hur du upplevde veckan!

Sofy sa...

Jippie! Hon är sådär smart som hon verkar! Ha, ha... Kram tösen!

Unknown sa...

Bra plan! Vad skönt att få längta till träningen, och passa på att sova lite extra! :)

Löpning & Livet sa...

lina: rapport kommer! :)

sofy: ibland så :)

mialena: jo jag ska sova, läsa och shoppa :D