onsdag 18 juni 2008

Mera cykelproblem

Det känns väldigt bra (inte) att cykeln inte blivit bättre av servicen. Visserligen har jag fått ett nytt och helt däck, men varför kunde han inte fixa så att inte bakbromsen ligger på hela tiden? Nog för att det kommer att slitas bort rätt snabbt, men ändå. Och varför funkar växlarna ännu sämre än innan? Jag borde mutat nån kunnig vän att laga min cykel istället.

Snäll (dum) som jag är kommer jag inte gå tillbaka till affären för att klaga. Jag fick för det första inte ens nåt kvitto och för det andra har mannen/gubben semster nu och kommer inte tillbaka förän i augusti. Nästa gång jag har en cykel som behöver lagas ska jag gå till en riktig cykelaffär!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Eller så får du lära dig hur man byter däck. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut - mest kletigt faktiskt! (laga slang är överkurs, jag sätter alltid i ny... :)
Himla typiskt att han smög iväg på semester precis när han gjort ett så dåligt jobb!

Sofy sa...

ARggggghhhhh!!! Sånt där blir jag ju tokig av!!! usch och fy vad trist. Kram på dig!

(Ikväll är det match. Då måste man vila. När man kollar match får man äta chips också...ha, ha...)

Löpning & Livet sa...

mialena: ja jag borde nog lära mig! :)

sofy: Hihi ja det får man! Fast jag jobbar till tio så det blir inte mycket matchtittande för mig tyvärr :( Kram

Mela sa...

Jag som lever tillsammans med en gammal innehavare av cykelbutiker måste ändå ta dem lite i försvar. Gissa hur många som kommer in varje dag och säger "jag vill byta däck", och sen är förbannade över att nämnda reparatör inte har fixat deras växlar och bromsar också? ÄVEN fast de INTE har bett om det? Och gissa hur många som tycker "men åååååhhhhhh, vad dyyyyyyyrt" - när de inte har en aning om själva hur mycket arbete det är att göra något? Näej, säger jag - lär dig att ta reda på vad som är fel själv, be om det, specificera, och, för guds skull: Köp en ny cykel. Nio år för en skitcykel (sorry, men det är verkligen det!) från Peak är asmycket.

(Ledsen om jag låter hård, och det är klart att det inte är så lätt att köpa en ny cykel om man inte har några pengar, men det är verkligen så värt det att ha en bra cykel. Och så mycket mer säkert!)

Mela sa...

Och jag såg att de hade bett om att få växlarna fixade - då ska det såklart göras. (och det är mycket möjligt att du har träffat på en asdålig cykelmeck också, såklart!!!) Men man bör faktiskt byta växelvajrar och bromsvajrar typ vartannat år, det är slitdelar som inte håller speciellt länge.

Jag håller tummarna för att du får en ny cykel av någon vänlig själv, snart!

Kram, M

Löpning & Livet sa...

mela: Jo jag vet att det inte är nån höjdarcykel, är väldigt förvånad över att den har hängt med såpass länge utan några större brister. Det beror iofs på hur man ser det, men eftersom jag bara har använt den till att transportera mig fram och tillbaka till skola/jobb/träning/andra aktiviteter etc (med undantag av några enstaka längre utflykter) har den funkat. Anledningen till att jag köpte en sån "dålig" cykel från början var att jag fick köpa den för mina egna ihopsparade pengar (det här var i början av gymnasiet då man inte hade så mycket) och helt enkelt inte hade råd med mer..

Anledningen till att jag inte har köpt nån ny än idag är ungefär den samma, jag har pluggat/haft dåligt betalda jobb och inte kunnat lägga några pengar på en ny.. Jag har heller inte ansett mig ha behov av en "värstingcykel" just pga av att jag inte "träningscyklar" Det vill jag däremot börja göra nu så om du har några tips på bra och prisvärda cyklar så tar jag gärna emot det!

Oj det här blev visst en hel uppsats :)

Mela sa...

Åh, jag har full förståelse för att plugga och inte ha några pengar - men OJ vad glad jag var den dan jag köpte min nuvarande framochtillbakatilljobbetcykel - vilken skillnad! Sparade typ 10 minuter på en milsträcka bara på att byta cykel... Jag gillar Kona, jag har en ganska billig av deras (det innebär typ 4500 kronor). Nishiki gör prisvärda och bra cyklar. Då är båda de märkena lite sportigare vardagscyklar - dvs. du skulle kunna cykla Tjejvättern på dem men knappast längre. Det man ska se till är att det är bra växlar och bromsar på eftersom det är de delarna som slits. Där är det alltid (nästan) Shimano, och de olika "graderna" heter olika saker. Jag kan kolla med min sambo var man ska gå om man vill köpa cykel i Göteborg (han har faktiskt haft butik där med) och få bra hjälp!

Mela sa...

Jag har en sån här: http://www.konaworld.com/08_dew_w.htm fast röd. Perfekt!

Löpning & Livet sa...

mela: tack för tipsen!! Så den du har funkar inte att cykla stora vättern på? när jag ändå ska köpa ny cykel (förhoppningsvis i höst) vill jag ha en som jag kan göra det på..

Mela sa...

Åh, funkar och funkar - om jag skulle cykla stora Vättern så skulle jag absolut satsa på en riktig racer. Men jag skulle nog köpa en begagnad isåfall! Men det är rätt viktigt med bockstyre om du ska cykla långt och fort, dels för luftmotståndet, men också för att kunna variera sittställningen mer!

Löpning & Livet sa...

mela: jo jag har funderat på det.. Känns som att det är lika bra att köpa en "riktig" racer när jag ändå tänkt köra stora vättern.. Tack för alla tips!! kram!