söndag 26 april 2009

Träningsvärk!

Det är nog lättare att räkna upp de ställen jag INTE har träningsvärk på än de muskler som har ont. Baksida lår käns inte av så mycket. Inte framsidan heller om man räknar bort höftböjarna. Och bröstet har nog också klarat sig, men resten känns av mer eller mindre.

Bäst var helt klart och inte så oväntat Boot Camp-passet i Hagaparken. (Jag ser verkligen fram emot sommarens armycamp!) Många roliga övningar som jag faktiskt inte kört innan. Misstänker att dessa har en stor del i dagens träningsvärk. Men vi börjar från början:

1. Först ut var cykling med Therese. Det märks att Therese har varit instruktör länge och hon har ett väldigt bra kroppsspråk, något som jag själv måste jobba mer på. Dock körde hon ett väldigt annorlunda upplägg mot vad jag är van vid med väldigt snabba tempointervaller exempelvis. Jag har väldigt svårt att cykla såpass snabbt som vi gjorde igår. Hann inte riktigt med att räkna ut exakt hur snabbt tempot var, men det var iallafall en bra bit över de 120 rpm som jag har lärt mig är övre gränsen. Jag har väldigt svårt att behålla en bra teknik i en kadens snabbare än så och det kändes i knäna efteråt att de inte gillade det särskilt mycket. Dagens upplägg var en loopad bana som bestod av tempointervaller (2 x 90s + 2 x 60s + 2 x 30s, 1min vila mellan varje intervall) följt av runt 6min backe. Två gånger kördes sedan denna bana igenom.

Bäst: Att Therese är väldigt bra på att instruera
Sämst: Det lite för snabba tempot i intervallerna


Bilden har jag snott /lånat från Anna. (Hade ingen egen bild där jag själv var med)


2. Dagens höjdpunkt; Boot campen. Två norska militärkillar som bjöd på massvis av kul och jobbiga övningar. Det var dock inte lika spyjobbigt som armyn kan vara ibland, men jag fick kämpa rejält i vissa övningar. Glömde också ta med mig vattenflaskan vilket inte var någon hit i den gassande solen. Det var dock väldigt väldigt kul att vara utomhus och det är alltid kul att köra parövningar och olika stafetter/tävlingar av olika slag! Mestadels fokus på styrkerelaterade övningar men även en del pulshöjande övningar som att bära runt med en kompis på ryggen, att transportera sig själv framåt en viss sträcka på alla fyra. Med kompisen hängande runt ryggen.

Bäst: Att vi var utomhus i ett perfekt väder
Sämst: Att jag glömde vattnet och var sjukt törstig hela tiden

3. Dusch, lunch och sedan en kostföreläsning med Mela. Jag fick en fruktansvärt god bullgursallad med fetaost, bönor och soltorkade tomater. En kopp kaffe på det var inte heller fel. Föreläsningen gav mig ju inte så mycket (som tur är, hade ju varit illa annars) men det är alltid kul att se hur andra lägger upp sina föreläsningar. Ibland kom hon kanske lite väl djupt in i ämnet och jag undrar om de som inte kan så mycket om fysiologi förstod men annars var det ett bra upplägg. Det lottades även ut lite priser i form av 3st jackor och 2 "juicemaskiner"(?) från Philips.

Bäst: Lunchsalladen och kaffet
Sämst: Att jag inte vann något

4. Lite lagom seg var det sedan dags att peppa upp sig lite och köra funktionell träning med Cizzi. Jag har bara kört funktionell träning 2 gånger tidigare. Första gången var med Magnus Ringberg himself och det är väl lite svårt att slå det kanske. Andra gången var hemma på gymmet och jag gillade nog även det passet lite bättre. Men det var ändå bra övningar som liknade det jag kört tidigare på många sätt. Tyvärr krånglade steroen lite och ytterligare ett minus var att det var sjukt varmt i salen. Men jag gick trött och svettig från salen och en hel del av magens träningsvärk kommer nog härifrån! På slutetr körde vi nämligen en av mina favoritövningar som jag just nu inte minns namnet på, men där man iallafall utgår från stående, sätter sig ner och gör en halv bakåtkullerbytta, vänder och sedan tar sig upp till stående igen.

Bäst: Den roliga och jobbiga magövningen på slutet
Sämst: Alldeles för varmt i salen

5. Sist ut var dans och styrka med egen kroppsvikt med Caroline Nilsson. Jag hade inte särskilt höga förväntningar på mig själv eftersom jag verkligen itne kan dansa, men Carro var verkligen superduktig och fick oss att känna oss bra. På slutet kände jag mig till och emd lite dansant! Som synd var avslutades passet med att vi körde igenom det ena av passen på Carros träningsdvd. Jag var trött och seg poch kände verklgien inte för fler utfall och benböj men gjorde ett halvdant försök. Hade mycket hellre dansat hela tiden.

Bäst: Den superduktiga och pedagogiska Carro
Sämst: 17min styrka på slutetGoddiebagen!


Dagen avslutades med en drink och lite mingel på hotel Anglais. Ett stort tack till tjejerna som ordnat allt så bra. Goodiebagen var verkligen proppfull med saker och jag hade jättekul hela dagen. Enda minuset var det späckade schemat och att man inte hann prata så mycket med varandra. Jag vet nog inte namnen på hälften av personerna ens. Lite synd, men man kan ju inte få allt. Ser redan fram emot nästa gång!

13 kommentarer:

Helena sa...

Det var en härlig dag i går och i dag har man en härlig träningsvärk :)
Håller med dig att dansklassen var för kort.

Elin sa...

Hehe jag håller med dig om träningsvärken...jag tror enda stället jag inte har ont är framsida lår.. Men roligt var det!

Lotta sa...

När man väl hade börjat att få kläm på dansen var det dags att sluta.. Hahahaaa!!

Jag har träningsvärk i rygg, rumpa o baksida lår efter femhundraelva benböj och utfall..

Dagens bäsdta var definitivt Boot Camp-passet! Sjukt roligt!!

Magdalena sa...

Det var kul att träffa dig Andrea.. Kan knappt gå idag, militörgrannabarna är ansvarriga för min träningsvärk med!

Anonym sa...

Visst var det kul igår? Det var lite synd att man inte kunde prata med alla. Men jag såg dig!! hihi
Jag har läser din blogg!

Jag har träningsvärk mest från BC tror jag.

* kram *

Sofy sa...

Tack för fina och ärliga recensioner! Jättekul att se dig igen! KRAM!

Cizzi sa...

Härlig recension =) Håller med om att jag inte kan konkurrera med Magnus ;)

Anna (Orka mera) sa...

Håller med Bootcampen var fantastiskt skojigt och dagens höjdpunkt alla kategorier! Lyckades komma undan med träningsvärk i biceps så jag är lite besviken dock :)

Synd att man inte hann prata så mycket, men nu har jag i alla fall sett dig så jag kan känna igen dig bland 53000 varvetlöpare om ett par veckor!

Terese sa...

Tack för att du kom i lördags! Själv saknar jag känslan av träningsvärk ... bara spinning ger ju inte så mycket värk efteråt.

Lotta sa...

Tack för "lånet" av bilden.. ;) ..och sorry för att jag inte såg stegräknaren! :)

Malin sa...

Aha....har varit inne på din blogg tidigare fast var ett tag sen. Nu vet jag ju dessutom vem du är :) Inte för att jag pratade med dig i lördags, men såg dig allt ;)
Härligt med träningsvärk...har så ooont idag med.

Anonym sa...

Hej!! Riktigt grym träningsvärk har man!!
Jag tror vi åkte med samma tåg hem igår!? Tåget mot Göteborg som avgick 17.07. Såg dig kila förbi på perrongen när jag redan satt på tåget. Såg även några andra med blå Nike-påse ;) Men dem kommer jag inte ihåg vad de hette, Sanna kanske bla? Nu ska jag snart ut och försöka mig på lite löpning i mina nyinköpta skor!

Löpning & Livet sa...

helena: ja visst var det!

elin: superkul!

lotta: boot camp is the shit!

magda: desamma!

coyntha: ja, det var det stora minuset.. hade varit kul att hinna prata med fler!

sofy: varsegod :)

cizzi: nä, men det är det nog ingen som kräver heller :)

anna: du är alltså FÖR vältränad :)

therese: synd att du inte kunde vara med på resten!

lotta: varsegod och ingen fara!

malin: nej man hann ju inte prata med alla som synd var.. välkommen hit och jag ska kolla in din blogg!

runrunner: aha :) jo det var nog jag, men som vanligt är jag inne i min egen värld och lägger inte märke till någon :)