tisdag 21 april 2009

Strejk i träningsfabriken

Nä. Nu vill inte kroppen riktigt vara med längre. Efter dagens halvmisslyckade intervallpass inser jag att det nog är dags för en liten batteriladdarpaus.

Idag hade jag planerat att köra 6 x 3 varv på min vanliga intervallbana vid ullevi, vilket blir ca 950m. Jag orkade 3 st i ett alldeles för långsamt tempo och med benen fulla av mjölksyra. Bestämde mig för att istället köra en stege i form av 3 x 2 varv plus 3 x 1 varv Plus de 3 x 3varv jag redan kört). Men nej, det gick inte. Det slutade med totalt 3 x 3 varv + 2 x 2 varv + 1 x 1 varv.

Jag tror som sagt det är lite väl mycket på en gång med pollen, järnbrist, flytt, stress, tung träningsperiod och så vidare och så vidare. Därför tänker jag bara köra mitt cykelvick på torsdag morgon och bbc på lördag (eventuellt ett specialpass cykel imorn som jag väldigt väldigt gärna vill köra, men jag får se hur kroppen känns). Bbc innebär ju visserligen 4h träning så så himla bara är det ju inte, men ändå.

Vila, massa mat och lite massage ska nog göra susen och förhoppningsvis kommer jag fulladdad till en ny träningsvecka på måndag!

8 kommentarer:

Anna sa...

Ladda nu till helgen. Ni kommer få det hur kul som helst. Ibland strejkar kroppen, vill inte. Det är tråkigt men som jag brukar tänka, det är tur att kroppen i alla fall har vett att säga nej.

Anna (Orka mera) sa...

AAhh trist när kroppen strejkar men så är det ibland. Ladda nu batterierna inför lördag för då lär dom behövas :)

Snorkkis sa...

Ja, det är väl bara att lyssna på kroppen, och vila gör susen ska du se! Men otroligt vad det känns segt att vila!

Sofy sa...

Vila. Ladda! Vill inte se dig gå in i min skugga gällande denna träningsedpp med mjölksyra ständigt närvarande. Den är inte trevlig. Pöss och välkommen till sthlm!

Katarina M-I sa...

Om du har verifierad järnbrist så finns det bra tabletter receptfritt på apoteket, Niferex. Dom brukar inte stå framme så man får fråga. Min känsliga mage har klarat dem fint:)

Hoppas att energin snart kommer åter!!

Löpning & Livet sa...

anna: precis och bättre att man inser att man behöver vila nu istälet för senare när det kanske har gått för långt.

anna: jag laddar på :)

snorkfröken: jo lite segt är det allt, fast samtidigt rätt skönt nu när jag är så trött..

sofy: nä inte jag heller! blir nog bra med några dagars extravila!

cykelmygga: jo jag har fått JÄTTESTARKA tabletter utskrivna. Känns lite skumt att äta 300mg per dag när behovet är 15mg :)

hittills verkar magen klara dem bra också.

Lotta sa...

Ladda batterierna både för kroppen och själen!

Jag har också järnbrist och tuggar tabletter varje dag, vet inte riktigt om de hjälper dock..

Katarina M-I sa...

haha, ja det var en riktig hästdos du fått:)
Du hade väl tömt dina lager helt och hållet.