lördag 11 april 2009

Ett litet minirekord såhär på påskafton

Förutsättningarna var nästan så bra de kunde bli;

♥ Laddat med vin (det brukar av nån anledning alltid gå bra när jag druckit ett par glas dagen innan)
♥ Sovit nästan 9 timmar. Vaknade först vid halv sju, övervägde att gå upp, men sansade mig sedan och sov till halv nio.
♥ Hunnit äta både frukost och mellammål
♥ Sol, sol, sol och nästan sommar ute!!!
♥ Springsällskap i form av Emil
♥ Laddat vätskebältet med både sportdryck och energibar delad och fördelad i små foliepaket

Dagens outfit minus vätskebälte, klocka och skorVi började med att ta en ganska stor omväg till skatås, allt för att samla kilometrar. Väl där sprang vi ett varv på 8:an (nästan) plus varvet runt lilla delsjön som är ca 4km. Så himla supervackert där. Man springer stora delar längs med glittrande blått vatten, och vi kunde inte annat än konstatera att människor som inte springer går miste om så himla mycket!

När vi kom till skatås motionscentral stannade vi till för en kort kiss- och vattenpåfyllningspaus. Vi hade då sprungit runt 20km och det kändes lite stelt och segt att sätta igång benen igen, men efter att ha sprungit några hundra meter i nedförsbacke började det kännas normalt igen. Tog nästan samma väg hem igen, fast med en extrasväng via Skår för att få ihop lite mer sträcka. När vi kom till Ullevi svängde Emil bort mot centralen medan jag fortsatte hemåt. När jag var hemma hade jag sprungit drygt 27km, men kände mig oförskämt pigg och fick en idé att springa 30km. Det känns ju så himla mycket längre :) Tog en extrasväng så att jag totalt kom upp i 30,1km vilket betyder rekord med hela 100m. Om man kan lita på fotpoden vill säga och det vet man ju aldrig. Men det känns rättt bra ändå.

Nu några timmar senare känner jag mig hur pigg som helst och inte alls som om jag sprungit i 2h 49min. Tack kroppen! Eftersom det trots allt är påskafton kände jag för att lyxa till det lite, så jag har precis ätit en sjukt god potatisgratäng, med marinerade och stekta qournfiléer samt en lyxig sallad. Nästa steg är att ta mig till en affär och köpa på mig nåt gott. Det lutar åt chips eller nåt annat salt eftersom jag är lite trött på söta smaker efter all sportdryck och energibar. Kanske blir det ett glas rött också. Jag tänker ha en riktig egokväll, så himla skönt!

13 kommentarer:

Anna sa...

Härligt jobbat. Underbar dag har det varit. Låtr som om ni fick ut det bästa av den.

Anna (Orka mera) sa...

Tjoho, vilket härligt långpass! Bra jobbat och hoppas chipsen smakar bra!

Susanna sa...

Grattis till rekordet! Skönt att få vara ute och springa med sådan härlig känsla en dag som igår, i strålande sol. Marathonet kommer gå som en dans!

Unknown sa...

Låter som en kanontur, grattis!

Snorkkis sa...

minirekord... tja, man flyttar väl sina gränser vart efter :) . Härlig beskrivning av passet också. Hoppas du hade en bra ego-kväll sen!

sofia sa...

Shiit jag fattar verkligen inte hur du kan springa 2 timmar, själv orkar jag kanske en kvart sen är jag less.Hur skaffar du psyke och springa så länge ? BTW :Hade du på dig de där kläderna och sprang ute ?!? :S var det inte kallt?!

Sara (Träningsglädje) sa...

najs. grattis till rekordet!!! :-)

Löpning & Livet sa...

anna: ja, helt underbart! :)

anna: chipsen var goda!

susanna: jo.. jag hoppas det!

mialena: tack :)

snorkförken: ja, men 100m längre får väl ändå räknas som mini? :)

sofia: jo, men det är en vanesak.. man får öka lite i taget och tillslut klarar man 3 timmar :)

Jo, jag hade på mig de kläderna utomhus, det har varit sommarvärme här i gbg under helgen!

sara: tackar :)

MarathonMia sa...

Verkligen härligt! Kör samma uppladdning som dig - rödvin :) men jag har inte läst någonstans att det ska vara bra... ;)

Malin sa...

Ett tydligt tecken på att formen är god om man fortfarande känner sig hyfsat fräsch efter ett sånt pass! Härligt... :)

Sofy sa...

Vilket bra tempo ni höll!
Idag ska jag försöka återskapa ditt långpass. Drack vin igår så jag har ju laddat ordentligt... mitt tempo blir nog segare, men det är bara att jobba på!

Det lät himla vackert där vi sjöarna och skatås!

Pöss

Erika sa...

Oj oj oj, jag är så imponerad att man kan springa så långt! jag tycker 1 mil är rekord. För mig :)

Löpning & Livet sa...

mia: haha nä, inte jag heller men det verkar ju funka så varför inte :)

malin: ja det är nog det! :)

erika: en gång för inte så länge sen var det de för mig också! det är bara att öka sakta men säkert så är du snart där!