fredag 24 april 2009

På väg till sthlm

Fast jag undrar hur det ska gå. Får helt enkelt hoppas på att (o)turen vänder.

Dagen började med att jag precis missade bussen jag skulle ta. Visserligen ingen fara då det bara är att ta en vagn och sen byta. Men det hade ju varit skönt att åka direkt med min stora väska (+ datorbäbisen of course). När jag satt på vagnen kom jag på att jag ju glömt att ta med mig en väska att ha på minglet imorn kväll. (Ellen, får jag låna?) Jaja. Kom av och gick för att ta ut pengar. 200kr känns som en lagom mängd för en kontantlös människa som jag. Knappade in alla siffror och kortet kom ut. Stoppar bekymmerslöst in kortet i plånboken igen och väntar på mina pengar. Först fattar jag inte riktigt. Jag ser en 500-lapp. Vad konstigt, tryckte jag på 5 istället för 2? Tar ut pengarna och finner inte mindre än 4st 500-ingar. Jaha, jag tryckte tydligen en nolla för mycket och tog ut 2000 istället för 200. Åh!!! Klant. De går väl förvisso åt såsmåningom, men jag är som sagt en kontantlös människa som alltid betalar med kort. Jag gillar inte att ha så mycket pengar löst. Menmen. Går mot Espresso House och köper en stor latte så att jag kan bli människa och hittar sedan (mot förmodan) rätt tåg, rätt vagn och rätt plats. Då kommer jag på att jag glömt kameran. Typiskt. Men jag kan säkert låna Ellens.

Tåget börjar rulla och biljettmänniskan kommer. Frågar efter studentleg och någonstnas långt bak i hjärnan börjar en ond aning komma smygande. "Det här är inte giltigt" säger den sura biljettmänniskan (Jenny kan du börja jobba igen?) "Oj, men gud det har jag inte tänkt på. Jag har tydligen inte fått nåt nytt. Det var ju giltigt när jag köpte biljetten så jag tänkte inte mer på det" (eller nåt i den stilen) säger jag. "Jaha, men det är ditt ansvar (ja, det är klart att det är, men det kan väl ha lite förståelse..) att hålla reda på sånt. Du får betala mellanskillnaden mellan vuxen ocxh ungdomsbiljett"

Jaja, tack då jävla SJ. Jag har ju redan sponsrat er med drygt 800 för den här resan!!! SUCK!!!! Nu blev det visserligen bara 80kr extra, men kunde de då inte varit lite snälla?! Nääää. Självklart inte. Bara att hoppas på en snällare person på hemvägen då..
Jaja, nu är jag iallafall på väg och det känns som att resten borde bli hur bra som helst. Bästis-Ellen kommer och möter mig på centralen och sen ska syster bjuda mig på lunch! Lite shopping på det och min dag är gjord. Och imorn blir det svett och endorfiner hela dagen lång. Kanske en och annan drink på kvällen också. I´m on my way!Uppdate: jag glömde även badkläder...

8 kommentarer:

Sofy sa...

skit! vilken morgon!

badkläder bored finnas till låns! Jane kanske har ungefär samam storklek?! kan be henne ta med!

Unknown sa...

Grr, tåg-personal kan vara riktigt überjäkliga när de sätter den sidan till...

Cizzi sa...

Fler som glömmer saker hör jag. Jag åkte ifrån min mobil =(

Cecilia sa...

sånt här blir iaf en bra historia efteråt! ha det så kul i helgen!

Lotta sa...

Tänk som så.. nu kan det bara bli bättre!! Ypperligt tillfälle (och ursäkt) att shoppa badkläder också kanske? ;)

Snorkkis sa...

Vilken pärs! Hoppas restan av resan gick bra och du har haft en bra dag i Stockholm!

Anonym sa...

Skönt att höra att det bara inte är jag som är helt förvirrad och glömmer saker *fniss* Dessutom gjorde jag samma misstag för en vecka sen i uttagsautomaten, dock skulle jag ta ut 400 och det blev 4000... Jag är också sån som betalar allt med kort. Men det var ju lika bra det kanske, jag hade ju tydligen inte ens fått med mig leg nu till sthlm. Ses imorgon!!

Erika sa...

Haha, men då kan väl morgondagen bara bli bättre? jag har landat i Sumpan, glömde också badkläder men jag har redan tagit beslutet att inte bubbla utan nöja mig med alla pass vi ska köra :)

Vi ses imorrn!!!