onsdag 8 april 2009

Nu kanske jag äntligen kan bli lite piggare?!

Imorse var jag hos världens skönaste (gay?)doktor för att prata om min trötthet och tappa ut lite blod. Kände redan redan från första sekunden att jag gillade honom (kärlek vid första ögonkastet?) massor! När han sedan, till skillnad mot de allra flesta känns det som, var positiv till min vegetarianism plus blev helt till sig över att jag var så vältränad (var tydligen något om nåt ljud som hördes på hjärtat som var typiskt för vältränade personer) smälte jag totalt. Vilken bra doktor! Efter att ha kollat lite grejer och suttit och pratat i nästan 40min fick jag gå till labbet och ta lite prover. Usch, kändes som om det försvann typ en liter blod, men det var visst bara 40ml :)

Nu på eftermidagen ringde min nya favorit och sa att mitt hb-värde var väldigt lågt (Precis som jag misstänkte. Att vara kvinna, uthållighetsidrottare (värst är löpare eftersom röda blodkroppar slås sönder av alla stötar) och vegetarian är inte alltid helt optimalt..) så imorn ska jag tillbaks och ta ett specifikt järnprov. Tappas på ännu mer blod alltså..

Mitt hb låg på 105 (man bör ligga på runt 120 som tjej), det vill säga väldigt lågt. Och då har jag ändå ätit järntillskott under den senaste månden! Visserligen receptfria sådana och därmed inte så starka, men hur lågt hade jag inte legat utan dem?? Inte konstigt att jag är trött och att träningen känns seg!

8 kommentarer:

Snorkkis sa...

Oj 102 var ju väldans lågt. Har du kännt av tröttheten länge? Bra att du hittat en doktor som du gillar. Han verkar ju vara väldigt grundlig!

Sofy sa...

Hm, jag kanske borde gå jag med alltså.... Bra där! ( att du har koll på dig själv alltså!) Glad påsk!

Susanna sa...

Han är underbar, vår läkare. Men så är vi ju bland topp tre av de mest vältränade i Gbg också ;)

Anna sa...

Bra doktor du verkar ha. Kul att du är veggo, jag försökte en gång men käkade bara mackor och blev rund om magen. Har inte gett upp tanken än men är inte tillräckligt äcklad av kött än (fast jag blev det nog nu för just det lät riktigt äckligt):)

Christopher sa...

'The most beautiful doctor in the world'??

Hmmm...

Did you check whether he wears
a wedding ring? ;-)

_________

As to 'Sissi' - check out:

http://en.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_of_Austria-Hungary

Löpning & Livet sa...

snorkfröken: ja, jo det har jag nog.. fast mest i varagen, att jag bara vill sova hela tiden och så.. träningen har visserligen känts seg, men jag har nog mer trott att det berott på att jag är inne i en väldigt tung period och att det skulle släppa nu snart när jag lättar på mängden..

sofy: ja, det skadar ju inte.. glad påsk!

sus: haha, ja.. åtminstone topp 3 i östra centrum :)

anna: haha.. du kan ju försöka dra ner lite på köttet.. typ äta vegetariskt hälften av alla dagar, det är en bra början! :)

christopher: nja.. den vackraste vet jag inte.. men han var bra :)

Malin sa...

Skönt med en diagnos! Alltid roligt att höra männsikors bra erfarenheter av sjukvården. För visst finns det många sådana möten, men ändå är det bara de dåliga man hör om... :) Kanske skulle ta ett hb jag med. Är ju precis som du veg. och löpartokig... Glad påsk på dig!

Ann-sofie sa...

nej då är det ju inte konstigt att du är lite trött. Själv har jag inget att skylla min trötthet på då mitt hb ligger på 150 haha, :) glad påsk på dig!