söndag 12 april 2009

Lite dåligt, men ändå bra

Ibland är jag lite osmart. Eller rättare sagt; jag tänker inte riktigt. Eller jo det gör jag nog egentligen. Jag är och var fullt medveten om att backträning kanske inte är helt optimalt dagen efter ett långlångpass. Det visste jag både när jag planerad in det och när jag gav mig iväg idag. Ändå kunde jag inte låt bli att bli lite sur över att själva backintervallerna var sjukt sega idag. Jag har så mycket vilja att det ibland blir lite dåligt. Jag vill så gärna och jag gör oftast. Min vilja och min envishet är min stora styrka, men ibland blir de också mitt fall.

Nåja. SÅ himla dåligt gick det faktiskt inte. Jag fick sällskap även idag, nu i form av en kollega från gymmet. Vi sprang närmsta vägen till skatås och väl där bort till min backträningsbacke. Uppjoggen kändes oväntat bra trots allt, även om monsterbackarna kändes segsega.

Superbenen!

När jag planerade passet hade jag 10 intervaller i halva backen, dvs 10 x 150m., som mål Väl där reviderade jag planen till att allt över 5 intervaller är bra. Det blev åtta segsega stycken till slut. Mycket mjölksyra men faktiskt ganska jämna tider. Trots allt är jag ganska nöjd. Vi sprang ungefär samma väg hem och totalt blev det 13,2km, vilket betyder drygt 75km totalt för mig den här veckan. Rekord för i år/den här säsongen. Sweet!

7 kommentarer:

Anna sa...

Riktigt starkt jobbat. Att du orkade efter långpannepasset igår! Bra många kilometrar du fick ihop i veckan, det är kul att springa. Jättebra jobbat,envishet betalar sig.

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat i backarna! DET pannbenet har man alltid nytta av! Go go go!

Snorkkis sa...

Starkt att få in ett kvalitteepass dagen efter långpasset. Och snyggt med distansrekord!

Cecilia sa...

grattis till alla km:ar denna vecka!!! det ÄR kul att slå sig själv :)

Elli sa...

Hejsan, hittade hit till din blogg genom tips från Fitness Magazine. Gillar den, kommer garanterat komma tillbaka =) Läser att du är utbildad Kost och friskvårdspedagog. Blev lite nyfiken på vad du har för utbildning? Jag vill utbilda mig till kostrådgivare med inriktigt på idrott, men jag tycker det verkar finnas lite glest med utbildningar, så försöker skaffa så mycket info som är möjligt.

Sofy sa...

Snyggt! (och phu) min coach hade sagt åt mig att springa 2 x 12 och 150 meter backe och jag gjorde 12 + 9, sen var jag sanslöst matt... ( även om jag inte all ssprungit superlångt långpass dagen innan utan ett halvkort medelsdistans, men ändå liksom)

Bra jobbat med backarna!

Löpning & Livet sa...

anna: som tur är gör det ju det :)

anna: hoppas det!

snorfröken: tackar :)

cecilia: superkul!

elli: va kul och välkommen hit!!

jag har läst kost och friskvårdsprogrammet vid göteborgs universitet. från och med i höst finns det inte längre utan är ihopslaget med hälsopedagogubildningen vid idrottshögskolan och heter hälsopromotionprogrammet. http://www.mhm.gu.se/utbildning/program/Halsopromotionsprogrammet/

sofy: shit det låter megajobbigt! bra gjort att nästan klara alla ändå!